(FOTO) V petkovi tragični prometni nesreči v Mariboru umrl dolgoletni nogometaš in trener

A.L.
28.12.2023 14:40

Nesreča se je zgodila v Mariboru, v križišču Ptujske ceste in Panonske ulice, domnevno zaradi neupoštevanja prednosti pri zavijanju v levo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zdaj je znano, da je za posledicami tragične nesreče umrl Andrej Osterc. 
Andrej Petelinšek

V hudi prometni nesreči, ki se je v petek zvečer zgodila v Mariboru, je umrl Andrej Osterc, dolgoletni nogometaš, trener in član upravnega odbora NK Veržej, so sporočili iz pomurskega kluba. Spomnimo, nesreča se je zgodila v Mariboru, v križišču Ptujske ceste in Panonske ulice, domnevno zaradi neupoštevanja prednosti pri zavijanju v levo. Kot smo izvedeli neuradno, sta se v avtomobilu, ki je zavijal levo, peljala dva para, doma z Murskega polja. Maribor so izbrali za predpraznično druženje, nepoznavanje nevarnega križišča na Teznu pa jim je življenje obrnilo na glavo. Ko so pri zeleni luči zavili v levo, bi bil moral 50-letni voznik v križišču ustaviti, saj je zelena luč na semaforju gorela tudi na prednostni cesti iz smeri Miklavža, po kateri je pripeljal 38-letni voznik avtomobila in trčil v avto Pomurcev. Nesreča je bila usodna za 48-letnega sopotnika na sprednjem sedežu v vozilu povzročitelja nesreče. Bili smo na kraju dogodka in od očividcev izvedeli, da naj bi bil nesrečni moški po trčenju celo izstopil iz vozila in poskušal pomagat ženskama, ki sta v istem vozilu sedeli zadaj, a ju ni dosegel, saj se je nenadoma zgrudil in umrl. 

"Z globoko žalostjo sporočamo, da nas je prezgodaj zapustil naš ljubi Andrej Osterc," so na Facebooku zapisali v Nogometnem klubu Veržej.
Andrej Petelinšek

Zdaj je znano, da je za posledicami tragične nesreče umrl Osterc. "Z globoko žalostjo sporočamo, da nas je prezgodaj zapustil naš ljubi Andrej Osterc," so na Facebooku zapisali v Nogometnem klubu Veržej. "Bil je izjemno cenjen dolgoletni igralec, strasten trener ter nazadnje predani član upravnega odbora NK Veržej. Andrej je s svojo predanostjo nogometu puščal trajen vtis in navdihoval vse okoli sebe. Njegova zapuščina bo živela v srcih tistih, ki so ga imeli čast poznati in deliti trenutke z njim," so še dodali.

Lani je na slovenskih cestah umrlo 82 udeležencev cestnega prometa. 
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta