Zasebni detektiv o skoraj že mesec dni pogrešanem Splitčanu: Samo njegovi prijatelji vedo, ali je šlo za stavo

Va
26.01.2022 10:53
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Reka Donava v Beogradu 

Profimedia

V primeru skoraj že mesec dni v Beogradu pogrešanega Mateja Periša iz Splita se je oglasil še zasebni detektiv iz Srbije, ki na kanalu youtube pod naslovom Čudne zgodbe iz svoje večdesetletne prakse komentira različne kriminalistične preiskave. 

Opozoril je, da bi morali 27-letnega Splitčana spričo smeri rečnega toka intenzivno iskati tudi po reki navzgor. Trdi tudi, da se mu je oglasil mlajši moški, ki Mateja in prijatelje, s katerimi se je družil tik pred novim letom v Beogradu, pozna. To da je živahna družba mladih ljudi, ki se je tudi v Splitu rada šla stave in si postavljala izzive, na primer koliko daleč lahko kdo skoči, ali upa skočiti s tega in tega mostu, ali ima pogum izvesti nočni "triatlon": teči nekaj kilometrov, nato plavati in nazadnje narediti še toliko in toliko sklec ... 

Morda pa je šlo za triatlonsko stavo, je k teorijam o izginotju zasebni detektiv dodal še eno: morda je Matej na nagovarjanje družbe zapustil nočni klub, odtekel kilometer in pol, skočil v Savo in plaval nazaj proti Gotiku, kjer so se zabavali, vse to zaradi stave.

Ali je šlo za to, vedo samo njegovi prijatelji, je dodal. Kljub temu izkušeni detektiv ne verjame, da bi bil Splitčan prostovoljno skočil v reko na tako nevarnem mestu, kjer praktično ni možnosti, da ostane živ in priplava spet na kopno. 

Matejev oče Nenad Periš je vse od sinovega izginotja v Beogradu. Prepričan je, da njegov sin ni namerno skočil v Savo. Morda, pravi, je iz Gotika nenadoma odšel, da bi se v najeti apartma vrnil po denar, je objavil Večernji list.  

Matej Periš je pogrešan od 31. decembra lani, ko se je s prijatelji zabaval v beograjskem klubu Gotik, nato pa ob približno 1.40 izginil. Nadzorne kamere so zabeležile njegovo gibanje v širši okolici kluba. En posnetek prikazuje tudi, kako nekdo plava v Savi, a oče pogrešanega trdi, da to ni njegov sin. Policija je sicer ujela signal Matejevega mobilnika na sotočju Donave in Save.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta