"Ključni sta dve podrobnosti." Tako izkušeni preiskovalec o primeru pogrešanega Splitčana

M.R.
18.01.2022 11:50

Upokojeni srbski preiskovalec je za medije komentiral primer pogrešanega Splitčana, za katerim so se na predvečer novega leta v Beogradu izgubile vse sledi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Periša policisti in druge službe iščejo tudi v Savi in Donavi.

Reuters

Primer pogrešanega Splitčana Mateja Periša je komentiral tudi upokojeni beograjski policist Mile Novaković, ki je med drugim vodil tudi upravo kriminalistične policije. Priznava, da gre za enega najtežjih primerov, ki jih je v svoji karieri spremljal. Med drugim je vodil tudi policijsko operativno skupino Poskok, ki je leta 2000 prijela člane mafijskega Zemunskega klana, bil pa je tudi eden izmed operativcev v policijski akciji "Sablja", ki je sledila umoru srbskega premierja Zorana Đinđića. 

"Oče Mateja Periša ne potrebuje detektivske agencije ali zasebnih odvetnikov, ki bi pospešili preiskavo ali pa ugotavljali resnico, saj se na primeru njegovega pogrešanega sina dela z vsemi močmi in sredstvi, cilj Srbije je, da se iskanje konča uspešno. Ključ za rešitev tega skrivnostnega primera pa so Periševi kontakti v Beogradu in njegovi prijatelji, s katerimi je prišel sem in tu z njimi bival," je upokojeni preiskovalec povedal za Slobodno Dalmacijo. 

Komentiral je tudi posnetke, ki jih je predstavila policija. "Ko nekdo v tem beograjskem mrazu odide ven v kratki majici in teče naokoli, za mene to ni običajno vedenje. Ali se je želel z nekom srečati, ker je bil tako dogovorjen, ali je želel nekaj kupiti in se morda nato nameraval vrniti v nočni klub, to še ni jasno. Morda se je spustil do Save, ker je čakal gliser ali neko drugo plovilo. Ne vem," je dejal. 

Srbska policija je včeraj zaslišala prijateljico pogrešanega Mateja, ki je bila v Beogradu takrat kot 27-letni Splitčan. "Zjutraj je bila na pogovoru s policisti, to vam lahko potrdim," je dejal njen oče in zanikal, da bi jo odvzeli potni list. Povedal je, da bi se morala vrniti v Split, a da ima težave z vozilom. 

"Moja hči ni bila v stiku s tem fantom. Tega večera ji je prek Instagrama poslal sporočilo,'kje si'. A ona z njim ni vzpostavila komunikacije," je še dodal oče.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta