Zdravniki rešili življenje 34-letnici, ki jo je 47-letnik brutalno pretepel z bejzbolskim kijem

Vesna Lovrec Vesna Lovrec
29.04.2022 16:33

Preiskovalci bodo 47-letnika, ki je včeraj v Mariboru v zasedi pričakal 34-letnico in jo izredno hudo poškodoval, kazensko ovadili zaradi poskusa umora in ga predvidoma jutri privedli pred preiskovalnega sodnika.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Zdravstveno stanje 34-letnice, ki jo je v četrtek sredi belega dne ob Ljubljanski ulici v Mariboru z bejzbolskim kijem pretepel 47-letnik, je stabilno in po besedah tiskovne predstavnice mariborske policijske uprave Anite Kovačič Čelofiga izven smrtne nevarnosti. Poročali smo, da ji je moški izredno hude poškodbe prizadejal povsem po glavi.

Brutalni pretep je videl mimoidoči občan in moškega pregnal od žrtve, nato pa na pomoč poklical reševalce in policijo, ki je osumljenega kmalu po dejanju izsledila in odpeljala v pridržanje.

Predvidoma jutri  bodo kriminalisti 47-letnika privedli pred preiskovalnega sodnika, znano pa je že tudi, kako so preiskovalci kvalificirali kaznivo dejanje, ki ga je osumljeni storil na škodo 34-letnice. Po prepričanju kriminalistov se je v četrtek nedvomno zgodil poskus umora. Navsezadnje je 47-letnik žrtev pričakal v zasedi in jo napadel. Pot ji je prekrižal v bližini njenega doma, ko je na zelenici sprehajala psa.

Kaj je bil motiv za dejanje, tiskovna predstavnica še ne more razkriti, očividci zločina pa so v četrtek na glas razmišljali o trem, da je bilo v ozadju brzčas maščevanje in ljubosumje, saj da napadalec 34-letnice že dalj časa ni pustil pri miru.

Za kaznivo dejanje umora kazenski zakonik predvideva kazen od 15 do 30 let zapora. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta