Znane podrobnosti tragične nesreče na Hrvaškem, ki jo je povzročil Slovenec: Ena oseba umrla, sedem poškodovanih

A.L.
05.08.2022 11:54

Hrvaški Index poroča o podrobnostih, zdaj je znano, da bo za tragično nesrečo moral kazensko odgovarjati 75-letni Slovenec.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Že včeraj smo poročali, da se je na hrvaški avtocesti od Zagreba proti morju pri razcepu Novigrad na Dobri zgodila huda prometna nesreča, v katero so bila vpletena tri vozila tujih registrskih oznak, med njimi eno slovensko. Umrl je 46-letni slovaški državljan, sedem udeležencev pa je bilo poškodovanih.

Hrvaški Index poroča o podrobnostih, zdaj je znano, da bo za tragično nesrečo moral kazensko odgovarjati 75-letni Slovenec. Tekom dneva ga bodo privedli na občinsko državno tožilstvo, je za Hino povedal namestnik okrožne državne tožilke Bruno Kolaković, ki je vodil preiskavo.

Do nesreče je prišlo, ko je 75-letnik želel zamenjati pasova, a se pri tem ni prepričal, da lahko to naredi brez ogrožanja drugih udeležencev v prometu. Na levem prometnem pasu je s sprednjim bočnim delom vozila trčil v vozilo Slovaka. Avto slovenskih registrskih tablic je zaradi silovitosti udarca odbilo na odbojno ograjo. Nato je na odbojno ograjo odbilo tudi avto slovaških registrskih tablic, ki je v nadaljnjem nenadzorovanem gibanju trčil v avtomobil srbskih registrskih tablic, ki ga je vozil 42-letni državljan Srbije, nato pa se je vozilo še večkrat prevrnilo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta