Na hrvaški avtocesti huda nesreča s smrtjo. Povzročil naj bi jo bil slovenski državljan

M.R.
04.08.2022 16:39

Danes se je na hrvaški avtocesti od Zagreba proti morju pri razcepu Novigrad na Dobri zgodila huda prometna nesreča, v katero so bila vpletena tri vozila tujih registrskih oznak, med njimi eno slovensko.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Umrl je 46-letni slovaški državljan, sedem udeležencev pa je bilo poškodovanih, a naj ne bi bil nihče med njimi v smrtni nevarnosti. Namestnik državne tožilke Bruno Kolaković je povedal, da bodo proti slovenskemu državljanu vložili kazensko prijavo zaradi povzročitve nesreče iz malomarnosti, pri tem pa dodaja, da gre za nesrečo s smrtnim izidom.

"Prvi podatki po ogledu kraja nesreče kažejo, da je šlo za nedovoljeno menjavanje pasov," je povedal Kolaković in pojasnil, da bodo kot v vseh drugih primerih počakali na izide alkotestov, pridobili pa bodo tudi mnenje izvedencev in rezultat obdukcije preminulega.

Poleg slovenskega vozila, sta bili v nesreči, ki se je zgodila okoli 10.30, udeleženi še vozili s slovaškimi in srbskimi oznakami. Nobenega izmed poškodovanih po oskrbi v bolnišnici ne bodo hospitalizirali, pa je za medije povedal dežurni kirurg Suad Crnica.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta