Žrtev umora je sestrama govorila, da je mož ne bo zapustil

Damijana Žišt
15.04.2021 18:17
Sojenje Martinu Zaviršku, obtoženemu, da je ženo Natašo polil z vnetljivo tekočino in to potem vžgal, se je nadaljevalo z zaslišanjem prič
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Martin Zaviršek priznava, da je avtomobil in ženo polil z bencinom, zanika pa, da jo je hotel umoriti. Foto: Robert BALEN      
Robert BALEN

"Nataša je večkrat želela zapustiti Martina, a je vedno tako tekal za njo, da se ga ni mogla znebiti, tudi razbijal je kdaj. To je sicer bilo, še preden sta se poročila. Mislim, da je vse življenje manipuliral z njo. Ko je to spoznala, ga je želela zapustiti. Martin je narcis, vedno je kazal, kako ima Natašo rad, v bistvu pa se ga je morala ona ves čas dotikati in govoriti, kako ga ima rada. Tudi mi, njeni sorodniki, smo ga morali ves čas hvaliti, da je bil zadovoljen," je na današnjem nadaljevanju sojenja 48-letnemu Martinu Zaviršku, obtoženemu umora 44-letne žene Nataše, povedala sestra umorjene Tatjana Zabukovec. Sodni senat, ki mu predseduje okrožni sodnik David Špernjak, je zaslišal več prič, med drugim obe Natašini sestri.

Veljala sta za sanjski par

Družinska tragedija se je zgodila 12. avgusta lani okoli 21. ure na dvorišču hiše v Mali Račni 17 v okolici Grosupljega, ko je obtoženi po trditvah okrožne državne tožilke Špele Brezigar ​ženo Natašo po glavi in telesu polil z vnetljivo tekočino in to nato vžgal. Grozovito dejanje je po tožilkinih trditvah storil zato, ker ga je žena, zaposlena v znani ljubljanski odvetniški pisarni, nameravala zapustiti, saj je imela intimnega prijatelja. Poškodbe, ki jih je obtoženi s svojim dejanjem povzročil žrtvi, so bile hude - opečenih je bilo najmanj 70 odstotkov njenega telesa, hudo poškodovani so bili tudi notranji organi. Nataša Zaviršek je boj za življenje izgubila dva tedna po napadu, v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana je umrla 26. avgusta.

Tatjana Zabukovec je danes še povedala, da nikoli ni videla, da bi se Nataša in Martin prepirala ali da bi bilo med njima karkoli narobe. Ji pa je Nataša večkrat omenila, da je Martin zelo ljubosumen in da večkrat povzroča težave in ima izbruhe. "Z Natašo sva se slišali dva- do trikrat tedensko, običajno je poklicala, ko se je vračala iz službe. Zadnje leto se mi je zdela vedno zelo utrujena. Ko sem jo spraševala, kaj se dogaja z njo, se je vsakič izgovorila, da je utrujena od službe. Večkrat mi je tudi dejala, da je Martin ne bo nikoli izpustil, ni pa mi pojasnjevala, zakaj ji je to rekel. Več se mi ni zaupala, čeprav sva si bili zelo blizu. Verjetno mi ni hotela povedati, niti najini mlajši sestri, saj sta ji oče in mama močno branila, da bi se poročila z Martinom, kajti izpade je imel že, ko sta bila še fant in dekle," je povedala priča. Podobno je povedala mlajša sestra pokojne, Marija Jerič. "Nikoli nisem videla, da je med njima kaj narobe, zame sta bila sanjski par, bili so krasna družina, kot v filmu. Včasih sem ji kar zavidala, saj jo je Martin obsipaval z darili, kar bi si želela vsaka ženska. Večkrat mi je sicer povedala, da je Martin zelo ljubosumen in da potem teži, vendar tega nisem nikoli opazila. Enkrat pred smrtjo mi je tudi rekla, da je Martin ne bo nikoli izpustil, več pa mi ni pojasnila," se je spominjala Jeričeva.

Brali so ljubezensko pismo

Tožilka Špela Brezigar je obema pričama pokazala pismo, ki ga je Nataša Zaviršek leta 2017 pisala svojemu možu, in ju vprašala, kaj menita o tem pismu. "Dragi Martin, pred dvajsetimi leti sva si obljubila, da bova skupaj v dobrem in slabem, in tako je še danes ... obžalujem, da tudi v slabem, s tem mislim, da mi je žal, da nisva bila še več sama ... veliko lepega in dobrega sva preživela skupaj, tudi z najinima otrokoma ... vse to vidim, ko gledam fotografije, na katerih sva sama ali z otrokoma ... rada bi ti povedala, da sem neizmerno hvaležna za vsa čudovita leta, ki sva jih preživela skupaj, zelo te imam rada ... nočem, da misliš, da ti nisem pripadna, če se kdaj posvečam drugim stvarem, včasih rabim to zase, a to ne pomeni, da te nimam rada ... Martin, želim, da ostaneš moj, da me vsak dan objameš, stisneš k sebi, da vem, da si moj, in jaz za vedno želim biti tvoja, rada te imam ... ", je zapisano v pismu. "Vem, da je Nataša imela Martina zelo rada in je vztrajala ob njem, dolga leta se ni zavedala, da manipulira z njo. Vendar pa sem prepričana, da je enkrat le spregledala, zato ga je želela zapustiti, to je bilo približno leto in pol pred njeno smrtjo. Nataša je bila zelo lepa ženska, zunaj in znotraj, nikogar ni želela prizadeti. Bila je zelo skrbna mama in dobra žena. Skrbela je za otroke, dom in vse ostalo," je dejala Tatjana Zabukovec. Sestra Marija Jerič pa je dodala, da sta bila Martin in Nataša vedno videti kot idealen in srečen par. Tudi obtoženi, ki zelo obžaluje storjeno dejanje - priznava, da je avto in ženo polil z bencinom, nato pa si prižgal cigareto, vendar ne z namenom, da bi povzročil ogenj -, je na sodišču pripovedoval o njuni veliki ljubezni, čeprav je imela žena ljubimca in je on za to vedel.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta