Carmina Burana v Varaždinu in Mariboru

mh
17.09.2019 14:54

Konservatorij za glasbo in balet iz Maribora v sodelovanju z Glasbeno šolo Varaždin pripravil Orffovo uspešnico v obeh mestih

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Carmina Burana v SNG Maribor
Sinisa Sovic/fas

V soboto, 14. septembra, je Konservatorij za glasbo in balet Maribor v sodelovanju z Glasbeno šolo Varaždin na odprtem prizorišču - v Areni ob Dravi v Varaždinu - pred 6000 obiskovalci uprizoril scenski spektakel - kantato Carmina Burana nemškega skladatelja Carla Orffa.
V ponedeljek, 16. septembra, so ta zelo zahtevni projekt uspešno izvedli še v nabito polni Veliki dvorani SNG Maribor. Carmina Burana je eno najbolj priljubljenih del 20. stoletja. Ob simfoničnem orkestru in zboru Konservatorija za glasbo in balet Maribor ter Glasbene šole iz Varaždina je sodeloval še varaždinski zbor Chorus angelicus in Koncertni urad Varaždin. Skupaj je pri projektu sodelovalo kar 350 izvajalcev iz Slovenije in Hrvaške. Nagrajeni so bili z dolgim aplavzom.
Carmina Burana je vokalno-instrumentalno delo, napisano za tri soliste - sopran, tenor, bariton - otroški in dva mešana zbora ter veliki orkester. Solistične vloge so zaupali sopranistki Ivani Lazar, baritonistu Armandu Puklavcu in tenoristu Danilu Kostevšku. Izvedbo v Varaždinu je dirigirala profesorica varaždinske Glasbene šole Dada Ruža, mariborsko v SNG pa v Varaždinu rojeni profesor mariborskega konservatorija Slavko Magdić.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta