Digitalni dediščinski inkubator in odprte Duri

P. V.
02.06.2023 05:50

V Kibli so včeraj zaključili projekt Digitalni dediščinski inkubator – DDI, pri katerem so združili moči idrijsko Društvo Idrija 2020, brkinski Zavod Dobra pot in mariborsko Kulturno-izobraževalno društvo Kibla.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Portal Duri
Zajem zaslona

Projekt DDI so zasnovali z namenom povezovanja kulturne dediščine in sodobnih digitalnih tehnologij ter podpiranja zanimivih dediščinskih zgodb. Središčna točka projekta je bila vzpostavitev dediščinske spletne platforme Duri, ki se je v dobrem letu razvila v pomemben prostor spoznavanja, povezovanja in podpiranja dediščinskih pobud. Na portalu Duri so uporabnikom na razpolago novice iz sveta kulturne dediščine, omogočen je dostop do aplikacije Zapisi spomina in do virtualne zbirke Od kmeta do delavca, ki so jo ustvarili srednješolci iz različnih krajev iz Slovenije.

Pozornost so pritegnili tudi dediščinski spletni tečaji, ki z različnih zornih kotov izobražujejo, svetujejo in prikazujejo primere dobre prakse s področja kulturne dediščine. Trenutno je na voljo osem brezplačnih tečajev, ki se jih lahko udeleži vsak registrirani uporabnik portala. V leto in pol trajajočem projektu so obiskali kar 30 občin in tako na terenu ustvarjali povezano skupnost ljubiteljev kulturne dediščine in predstavljali sodobne digitalne rešitve.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta