(FOTO) Večernica je zasijala!

24.09.2021 21:00
Slovesen večer spominov na Očesu besede v Murski Soboti z mariborskimi lutkarji in nastopi vseh nominirancev
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Letošnji nominirani avtorici in nominirana avtorja, (od leve) Simona Semenič, Sebastijan Pregelj, Borut Gombač in Barbara Gregorič Gorenc (manjkal je Damijan Šinigoj)
Igor Napast

V soboškem Gledališču Park je bila podelitev večernice tokrat zvečer in žal zaradi zdravstvenih razlogov brez otroške publike. Bilo je slovesno, spominsko, jubilejno. Spominjali smo se vseh večernic ter avtorjev in avtoric, denimo našega prvega lavreata, Toneta Pavčka, ki ga ni več med nami. Na slavnosti je v kulturnem sporedu nastopilo Lutkovno gledališče Maribor s predstavo Drobtine iz mišje doline Anje Štefan. Pred leti je prejela večernico za to delo.

Letošnji nominirani avtorici in nominirana avtorja, (od leve) Simona Semenič, Sebastijan Pregelj, Borut Gombač in Barbara Gregorič Gorenc (manjkal je Damijan Šinigoj)
Igor Napast

Vrhunec je bila podelitev 25. večernice Sebastijanu Preglju za delo Vrnitev iz zbirke Zgodbe s konca kamene dobe. "Brez spomina nas ni," je dejal lavreat in zgodovinar, ki je v nagrajeni knjigi in tudi zbirki obudil koliščarje, te naše po krivici spregledane prednike.

Srečanje mladinskih pisateljev Oko besede, ki je že šestindvajset let domicil ne le mladinske književnosti, ampak tudi večernice, je letos še posebno bogato. Jutri bo na Očesu besede dopoldne deseterica dosedanjih dobitnikov in dobitnic večernice brala iz svojih del na vrhu stolpa Vinarium. "Vrtoglava literarna atrakcija" bo snemana celo z dronom in neposredno prenašana na spletni strani srečanja.

Večernica (skoraj) brez otrok
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta