Krajina skozi sodobno fotografijo

Petra Vidali Petra Vidali
16.09.2019 15:41

4. Festival fotografije Maribor: Jutri, v torek, ob 19. uri bo na Židovskem trgu skupno odprtje konglomerata razstav, ob 17. uri bo imel vodstvo po kuriranem delu razstav umetniški vodja Vasja Nagy-Hofbauer.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mišo Hochstätter: Nature morte no. 2, 1974-1975
Mišo Hochstätter

Dimenzije letošnjega, četrtega Festivala fotografije Maribor so ogromne. Posamezna razstavišča v glavnem niso velika, vendar bo na 26 prizoriščih na ogled skupno 30 razstav. Direktor festivala Branimir Ritonja je umetniško vodstvo ponudil Vasji Nagy-Hofbauerju, ki se je odločil za "aktualno temo", okolje, seveda pa tako, da ji je našel umetnostnozgodovinski oziroma likovni korelativ - krajino. "Nekoč so menili, da je treba naravo krotiti in da jo človek s svojim razumom lahko tudi ukroti, vendar se vedno znova kaže, pa čeprav le z regratovo bilko na sredi asfaltiranega parkirišča, kako tanka plast je človekova zavest in dejavnost, ki izhaja iz nje. Poleg tega se je narava krepko napihnila, da sega že preko meja vidnega vesolja. Narava, divjina, nezavedno, kakor koli že imenujemo, vdira vedno znova skozi najmanjše razpoke in tudi silno in rušilno kar vsepovprek," razmišlja umetniški vodja. Izbral je sedem fotografov - tri iz Avstrije, štiri iz Slovenije - z vznemirljivimi aspekti krajine.

Ana Kučan: L'espace infini
Ana Kučan
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta