Ostržek gostuje v Kanadi

pv, sta
02.08.2023 05:00

Večkrat nagrajena predstava v režiji Matea Spiazzija in izvedbi Mihe Bezeljaka na več festivalih in med Slovenci v Kanadi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ostržek ima za sabo - gotovo pa tudi še pred sabo - mednarodno pot. 
Boštjan Lah

V Kanadi do 5. avgusta gostujejo mariborski lutkarji s predstavo Ostržek, ki je nastala v produkciji Lutkovnega gledališča Maribor. Režiser in avtor likovne podobe je Matteo Spiazzi, v predstavi nastopa Miha Bezeljak. Premiera Ostržka je bila leta 2019, režiser in animator sta za to predstavo prejela vrsto mednarodnih in domačih nagrad.

Mariborski lutkarji se v Kanadi mudijo na povabilo lutkovnih festivalov v mestih Saguaney, Montreal in Strafford, kjer bodo predstavo odigrali. Ob tem pa njihova 16-dneva turneja vključuje še mesti Mississauga in Hamilton.

Nekaj predstav bodo odigrali tudi za Slovence, ki živijo v Kanadi. Nastopili bodo v treh jezikih - slovenščini, angleščini in francoščini. Uprizoritve bodo spremljali pogovori z ustvarjalci ter predstavitve Slovenije in njene gledališke oziroma lutkarske tradicije.

Za gostovanjem mariborskega lutkovnega gledališča v Severni Ameriki stoji več partnerjev, med katerimi je tudi gledališče Crane Creations Theatre Company, ki ga vodi režiserka Andreja Kovač. Ta od leta 2010 deluje v Kanadi.

Projekt sta podprla še urad vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu, slovensko veleposlaništvo v Ottawi in kanadsko ministrstvo za kulturo ter Canadian Arts Council. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta