Po koncertih nov album

pz
22.03.2019 14:46

Jutri Mirna Bogdanović z bendom v klubu Wetrinsky

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mirna Bogdanoivć: "Ostajam v Berlinu."
Osebni arhiv

Pevka in skladateljica Mirna Bogdanović, ki zadnja leta deluje predvsem na evropski jazzovski sceni, živi pa v Berlinu, bo jutri z bendom nastopila v Mariboru, nato jih čaka še nekaj koncertov po Sloveniji. Mirna bo s skupino mednarodnih glasbenikov predstavila svoje kompozicije in aranžmaje.
Nekdanja štipendistka ministrstva za kulturo, članica Nemškega Nacionalnega Jazz Orkestra (BuJazzO) in Downbeat nagrajenka (ameriška nagrada za izjemno vokalno jazz izvedbo) je zaključila študij na slovitem Jazz Institutu v Berlinu. Že nekaj časa je aktivni del berlinske jazzovske scene, kot pevka in skladateljica je članica različnih zasedb. Lani je bila nagrajena s štipendijo Univerze za umetnost v Berlinu, s pomočjo katere se je lahko posvetila skladanju svoje prve zgoščenke, repertoarja, ki ga predstavlja ob tokratni priložnosti. "Zadnje leto sem delala na novem programu, ki je posvečen vlogi vokala in vokalne skupine v kontekstu modernega jazza. Vse skladbe, ki jih bomo izvedli na koncertu v Mariboru, so moje. Pričakujem pa še, da se bomo na tej turneji dokončno 'uigrali' za snemanje albuma, ki nas čaka takoj po koncertih."
Mirna Bogdanović se je, kot veliko drugih glasbenikov, odločila, da bo denar za zgoščenko zbrala preko t. i. crowdfunding kampanje, ker je snemanje albuma zelo drago, denar na razpisih pa seveda omejen. Preko njene crowdfunding strani (https://www.startnext.com/mirna-bogdanovic-debut-album) lahko oddate prednaročilo za album, kupite karto za koncert, si pri njej privoščite uro petja in tako naprej. Če želene vsote ne bo zbrala, bo denar podpornikom vrnila. V Berlinu je sicer že sedem let in bo tam tudi ostala, predvsem zaradi projektov, kontaktov in priložnosti. Koncert bo v klubu Wetrinsky jutri, v soboto, ob 21. uri.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta