(PORTRET TEDNA) Catherine Deneuve: Če gledate moje filme, je nemogoče, da ne bi imeli ideje, kdo sem v resnici

Matic Majcen Matic Majcen
03.09.2022 03:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Catherine Deneuve z zlatim levom za življenjsko delo na otvoritveni slovesnosti letošnjega Beneškega filmskega festivala. 
Catherine Deneuve z zlatim levom za življenjsko delo na otvoritveni slovesnosti letošnjega Beneškega filmskega festivala. 
Giorgio Zucchiatti/ASAC
Leta 1985 je Catherine Deneuve postala tretja osebnost v zgodovini, katere obličje so uporabili za izdelavo doprsnega kipa Marianne, nacionalnega simbola francoske republike. Ta čast že sama po sebi dovolj pove o tem, kako v Franciji to igralko že desetletja pojmujejo kot enega svojih nacionalnih zakladov. 78-letnica je bila obraz toliko klasičnih filmov, ikoničnih oglasov in slovitih fotografij, da je podoba njenega skrajno prikupnega, pa vendar čustveno zadržanega obraza v tej državi postala sinonim lepote same. Ledena kraljica danes pri častitljivi starosti še vedno redno sprejema filmske vloge, a po vseh teh letih si javnost še vedno postavlja večno vprašanje: ali sploh vemo, kdo je oseba, ki se skriva za to podobo svetlolase dive?
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta