(PRED ODPRTJEM) Razstava del Lare Jeranko Marconi

KR
12.01.2024 05:51

Razstavo bodo v Kabinetu Umetnostne galerije Maribor odprli v petek, 19. januarja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Portret IV, 2020, izrezanke, 25,5 x 25,5 cm 
UGM

V sodelovanju z Obalnimi galerijami Piran bodo v Kabinetu Umetnostne galerije Maribor v petek, 19. januarja, odprli razstavo del Lare Jeranko Marconi, slikarke in ilustratorke iz Kopra, ki predstavlja risbe, izrezanke, vezenine, tiske in drobne predmete iz obdobja petih let.

Kustosinja razstave je Majda Božeglav Japelj (Obalne galerije Piran).

Z naslovom razstave Norec se avtorica navezuje na vseprisotno figuro v tarotu, ki je naselil tudi magični svet njenih podob. Upodablja ga kot počlovečeno živalsko bitje, ki v svojih številnih preobrazbah vstopa v kompleksno zaporedje dogodkov na stenskih in prostorskih tapiserijah, v filigransko stkane reliefne papirnate strukture, v mehko izvezene podobe na platnu in risbe. V seriji 21 risb Blue tarot norec pooseblja čistost duha, veselje, radost, pozitivno razpoloženje, ki pa v naslednjem trenutku lahko nezavedno zdrsne v obup in slutnjo lastnega konca.

Navidezno normalen kontekst z elementi absurda zahteva od gledalca pozornost in zbrano opazovanje, je med drugim zapisano v sporočilu iz Umetnostne galerije Maribor. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta