V UGM Studio po izkušnjo baletne vadnice

Petra Zemljič Petra Zemljič
24.07.2020 06:00

Razstavljena najnovejša večmedijska instalacija Borisa Beje 45. ura, izhodišče je bilo avtorjevo rekreativno obiskovanje baletnih ur za začetnike.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Boris Beja je s primarnimi vajami ob drogu v vadnici z ogledali dve leti spoznaval osnove baletnega jezika in korake za premagovanje mej telesnih zmogljivosti. 
Sašo Bizjak

UGM Studio bo danes ob 19. uri odprl večmedijsko razstavo Borisa Beje z naslovom 45. ura. Avtor ponovno (in kot je zanj tudi značilno) izhaja iz osebne izkušnje in soočanja z lastnim vsakdanom, ki ju nato prevede v širša soočanja z družbenimi, kulturnimi ali političnimi fenomeni. "Izhodišče tokratnega projekta je bilo avtorjevo rekreativno obiskovanje baletnih ur za začetnike. S primarnimi vajami ob drogu v vadnici z ogledali je dve leti spoznaval osnove baletnega jezika in korake za premagovanje mej telesnih zmogljivosti ob budnem očesu lastnega nadzora in samokritike. Zadnjo, 45. uro je obeležil na video zapis," vabijo v UGM. Kustosinja je Simona Vidmar.

Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta