Vršilka dolžnosti direktorja Moderne galerije je Martina Vovk

K. Š.
23.05.2023 11:33

Ministrica za kulturo Asta Vrečko je za vršilko dolžnosti direktorja Moderne galerije imenovala Martino Vovk, kustosinjo in muzejsko svetovalko v Moderni galeriji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
17. junij 2004, Ljubljana - Moderna galerija
Janko Rath

Dr. Martina Vovk je bila na to mesto imenovana potem, ko je ministrica za kulturo sprejela ponujeni odstop dosedanjega direktorja dr. Aleša Vaupotiča.

Nova vršilka dolžnosti kot svojo prednostno nalogo izpostavlja normalizacijo delovnih procesov ter pripravo in izvedbo razstavnega programa. Ključna je vzpostavitev v zadnjih letih porušenega socialnega in strokovnega dialoga v naši edini nacionalni ustanovi za moderno in sodobno umetnost, kar se je poznalo pri izvedbi in kakovosti razstavnega programa ter izvajanju muzejske službe. Načrtuje prenovitev delovnih procesov strokovnih in podpornih služb, veliko pozornost pa bo namenila tudi razstavnemu programu za letošnje leto, tako v glavni stavbi Moderne galerije na Cankarjevi cesti kot v Muzeju sodobne umetnosti na Metelkovi, pravi.

Dr. Aleš Vaupotič je bil na mesto direktorja Moderne galerije imenovan aprila 2021, v tem času pa so bili na ministrstvu deležni več opozoril glede slabega vodenja javnega zavoda. V javnih pismih so na slabo vodenje opozarjali zaposleni in organi zavoda, pozvali so ga tudi k odstopu.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta