Zoran Predin: Tudi kot literat navdušil v Zagrebu

Bojan Tomažič Bojan Tomažič
13.02.2019 14:56

Predstavil v hrvaščino prevedeno knjigo Dno nima dna, tam naslovljeno Glavo kroz zid. Dvorana Zagrebškega gledališča mladih je bila nabito polna

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Miljenko Jergović, Gabi Novak in Zoran Predin v Zagrebu.
Osebni arhiv

Nabito polna dvorana ZeKaeM v Zagrebu je kompliment slovenskemu avtorju."Nihče ni pričakoval tako polne gledališke dvorane na predstavitvi knjige. Več kot očitno je, da se je dolgoletna glasbena priljubljenost na Hrvaškem preselila tudi na literarno področje," po dogodku, ki je imel tudi velik medijski odziv, komentira Zoran Predin.
Spremno besedo k hrvaški knjigi je napisal izjemni Miljenko Jergović. "Veliko zaslug z tak sprejem v Zagrebu ima tudi največja hrvaška zložba Fraktura in njen lastnik in glavni urednik Seid Serdarević, ki se je promocije lotil na čisto drugačen način kot je za knjige običajno. S svojo mlado ekipo je očaral prav vse medije," je dal vedeti, da založniki vendarle lahko naredijo še več, kot da se sprijaznijo s padanjem zanimanja.

Zoran bo pel Arsena

Ob njem so bili na odru Zagrebškega gledališča mladih še bivši košarkar Zoran Čutura, kantavtorica Sara Renar in pianist Matija Dedić. "Vsi trije so vrhunski, vsak na svojem področju. Zoran Čutura se je iz vrhunskega košarkarja zlatih jugoslovanskih časov in Ciboninega kraljevanja v Evropi prelevil v odličnega kolumnista. Sara Renar je zelo originalna in samosvoja kantavtorica, ki s svojimi doživetimi nastopi osvaja vedno večjo publiko.

Miljenko Jergović, Gabi Novak in Zoran Predin v Zagrebu.
Osebni arhiv

V Mariboru tudi s staro zasedbo

Za Maribor ima tudi načrte. "Z Večerom, s Festivalom Lent, z Zavodom za turizem Maribor in RTV centrom Maribor se dogovarjamo o velikem koncertu vseh članov skupine Lačni Franz na Velikem odru na Dravi 22. junija. Lačni Franz je prepoznaven mariborski brand in je še vedno zelo popularen po vsem Balkanu. Dan prej bomo v Maribor povabili štirideset novinarjev iz vse nekdanje Jugoslavije na podelitev nagrade Zlati Lačni Franz, ki je nastala po ideji legendarnega bobnarja Andreja Pintariča." Iz Niša, Beograda, Novega Sada, Sarajeva, Zagreba, Splita in Reke bomo z avtobusi pripeljali fene banda sem za vikend. Da bodo Maribor doživeli na najlepši način."
Dogodek bo posnela nacionalna televizija, novinarji bodo v svojih medijih pisali o Mariboru in koncertu. "Na tak način se bo novi mariborski optimizem, z novim županom, kot zanimivo in veselo mesto spet direktno vrnil v zavest celotne regije," je rekel Zoran Predin. Pravi, da komaj čaka, da bo stal na odru skupaj z originalno zasedbo in skupaj s publiko pel na štiriurnem spektaklu, ki ga bodo, "da bo dobil pravo svečano moč", izvedli z Akademskim pevskim zborom Maribor.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta