Če se odločate za prenovo kopalnice, pomislite ne samo na videz, temveč tudi na varnost

Sanja Verovnik Sanja Verovnik
25.01.2021 04:00
Za sproščujoč velnes vam ni treba potovati. Oddih od vsakdanjega življenja si lahko pripravite tudi v domači kopalnici. A poskrbite, da bo varna!
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

Z novimi barvami, kakovostno keramiko in uporabnimi dodatki se lahko vsaka kopalnica spremeni v udobno zasebno velnes oazo, ki bo vsaj za nekaj časa nadomestila sproščujoče trenutke v termah. A uživanje v lepi kopalnici se lahko hitro spremeni v nočno moro: na mokrih tleh lahko hitro zdrsne, še zlasti otrokom, ki nemalokrat hitro stečejo po prostoru, pa tudi vstajanje iz globoke kadi zahteva kar nekaj spretnosti in napora, sploh, če z nami živijo starejši. Če se torej odločate za prenovo kopalnice, pomislite ne samo na videz, temveč tudi na varnost.

Shutterstock

Hrapave ploščice ali premaz proti drsenju

Visoka stopnja vlage v tem prostoru in nekaj kapljic vode lahko tla, na katerih so ploščice, hitro spremenijo v nevarne tobogane, s pogosto bolečimi posledicami. Izberite nekoliko bolj hrapave ploščice, ki bodo preprečile padce. Rešitev na obstoječih ploščicah je tudi protizdrsna preproga, ali tla premažete z nevidno tekočino proti drsenju. Postopek je enostaven: najprej temeljito očistite površino ploščic, nato nanesite posebno tekočino proti drsenju, pustite nekaj časa, da začne učinkovati, nato ploščice očistite.

Djd/supergrip


Djd/supergrip

Za lažje kopanje

Tla pa niso edina, ki predstavljajo nevarnost v kopalnici. Če vztrajate pri kopalni kadi, poskrbite vsaj za držala, ki bodo omogočila dober oprijem. Držala namestite tako, da vam bodo v pomoč pri sedanju v kadi in vstajanju iz nje.

Shutterstock


Predvsem za starejše uporabnike je zelo pripravna protizdrsna podloga, ki jo namestite v kad. Za otroke pa je zelo praktičen ležalnik za kopalno kad, ki omogoča varno sedenje med kopanjem. Po kopanju ne bo treba lesti čez rob kadi, temveč se bodo le pomaknili proti koncu klopi. Vstajanje bo tako veliko lažje in varnejše.

Djd/supergrip


Xxxlesnina
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta