Dunajski hotel šolarjem brezplačno ponudil sobe za učenje

Kvadrati
01.12.2020 03:15
Hotelirstvo je ena izmed panog, ki jo je pandemija koronavirusa najbolj prizadela. Da hotelske sobe ne bi ostale prazne, so se v dunajskem hotelu odločili svoje sobe brezplačno ponuditi šolarjem, ki doma nimajo dovolj dobrih pogojev za pouk na daljavo.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

Štiri ure dopoldne ali popoldne, tudi med vikendi, lahko šolarji za učenje in pouk na daljavo brezplačno uporabljajo studie in apartmaje dunajskega hotela Adagio. Ponudba je namenjena predvsem tistim, ki doma nimajo dovolj prostora za nemoteno učenje ali nimajo delujočega brezžičnega omrežja. V sobah, ki merijo od 25 do 40 kvadratnih metrov, sta lahko največ dve osebi, ni pa jih mogoče rezervirati za čez noč. Mladoletni šolarji morajo imeti v hotelu spremstvo polnoletne osebe. Tako imenovane "leteče pisarne" so opremljene s kuhinjo, kavčem, brezžičnim internetom ter dodatnimi mizami, stoli in tablami. Za priprave na pouk jih lahko brezplačno rezervirajo tudi učitelji.
{api_embed_photo}610271{/api_embed_photo}

Podpora lokalni skupnosti

Sobe aparthotela Adagio na prestižni lokaciji v avstrijski prestolnici so že od letošnjega marca skoraj povsem prazne. Kljub temu jih morajo ogrevati, vzdrževati in plačevati najemnino. Na drugi strani imajo nekatere družine v majhnih stanovanjih težave z zagotavljanjem nemotenega učenja za svoje otroke. Zato se je hotel v sodelovanju z dunajskim Direktoratom za izobraževanje lotil projekta, ki bo trajal, dokler se ne odprejo šole. "Zelo sem bila presenečena, ko smo že takoj po aktiviranju spletnega portala za rezervacije prejeli prve rezervacije za naslednje dni," pripoveduje direktorica hotela Martina Richard. "V teh težkih časih se moramo združiti in si pomagati. Kot odgovorno podjetje želimo v okviru svojih zmožnosti podpirati družbo in predvsem lokalno skupnost na Dunaju," dodaja direktorica.

Zagotavljanje boljših pogojev za izobraževanje

Ob ponovnem odprtju šol bo hotelska veriga Accor, katere del je tudi hotel Adagio, v okviru projekta Leteča učilnica šolam v brezplačno uporabo ponudila tudi svoje konferenčne prostore. Dvorane s tehnično opremo v izbranih hotelih bodo šole lahko uporabljale za pouk v večjih skupinah. Pobudnik projekta, direktor Turizma Dunaj Norbert Kettner, je povedal: "Naša strategija je, da s pomočjo turizma ustvarimo čim večjo korist za mesto in meščane. Da turistična infrastruktura v teh zahtevnih časih koristi Dunajčankam in Dunajčanom ter celo pomaga mladim pri zagotavljanju boljših pogojev za izobraževanje v času pandemije, kaže na povezanost v našem mestu ter na to, kako dobro se ta strategija udejanja."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta