Dvoriščna vrata podjetja Elšnik: Prva obrambna linija vašega doma

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
24.06.2024 12:21

So prva, ki vas pozdravijo, ko se pripeljete domov, in so prva, ki pozdravijo vaše obiskovalce. Obenem varujejo vaš dom pred zunanjim svetom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Palermo izstopa s sodobnimi pokončnimi letvicami in nenavadnimi detajli.
Guardi Slovenija

Ste se kdaj podrobneje zazrli v dvoriščna vrata? Ta predstavljajo prehod in hkrati mejnik med zunanjostjo in notranjostjo, med javnim in zasebnim svetom. Pogosto pritegnejo poglede mimoidočih, zato nosijo odgovornost, da so privlačna, estetsko dovršena in usklajena z okolico. Hkrati pa morajo biti dvoriščna vrata tudi varna in tehnično brezhibna, saj so, kot bi rekli v nogometnem žargonu, prva obrambna linija vašega doma, so prepričani v družinskem podjetju Elšnik, uradnem predstavništvu za Guardi Slovenija.

Vrata, ki z eleganco, zanesljivim delovanjem in trdnostjo pozdravijo obiskovalce.
Guardi Slovenija

Estetika in vrhunsko delovanje

Danes je mogoče iz aluminija izdelati vrata v najrazličnejših izvedbah in stilih, ki se lahko barvno uskladijo z obstoječo ograjo in videzom hiše ali dvorišča. Aluminij omogoča ustvarjanje vrat, ki se harmonično vključijo v arhitekturno in estetsko celoto vašega doma ali poslovnega objekta. Z izbiro vrhunskih aluminijastih dvoriščnih vrat Guardi bodo stroški vzdrževanja minimalni. Vse, kar takšna vrata potrebujejo, je redno čiščenje z vodo, običajno dva- do trikrat letno. Ta preprosta nega ohranja vrata v odličnem stanju, brez potrebe po dodatnih vzdrževalnih posegih.

Epos so dvoriščna vrata, ki jih odlikujejo kakovost, eleganca in brezčasni minimalizem.
Guardi Slovenija

Krilna ali drsna dvoriščna vrata – katera izbrati

Velikokrat se znajdemo pred dilemo, kakšna vrata izbrati. Naj bodo krilna ali drsna? Odločitev je odvisna od številnih dejavnikov, kot so: velikost dvorišča, pozicija uvoza, naklon terena in še mnogo drugih. Vedeti je treba tudi, čemu vse bo namenjen dovoz: ali bodo po njem vozila le osebna vozila, morda tudi tovorna vozila ali delovni stroji. Te praktične zahteve določajo osnovne značilnosti vrat.

Splošno velja, da če potrebujete čim širša vrata, je bolje izbrati drsna vrata. Ta bolje prenašajo silo vetra in imajo manjši vpliv na delovanje avtomatizacije. Potrebujejo pa drsna vrata dovolj široko parcelo, saj zahtevajo prostor za odpiranje.

Drsna vrata
Guardi Slovenija

Če je parcela ozka ali ni dovolj prostora za odpiranje drsnih vrat, so krilna vrata primernejša izbira. Krilna vrata potrebujejo prostor na dvorišču, da se avtomobil lahko zapelje mimo vrat in da ostane za avtomobilom še dovolj prostora za zapiranje vrat.

Dvokrilna vrata
Guardi Slovenija

V podjetju Elšnik dvoriščna vrata ponujajo v vseh možnih izvedbah: kot enokrilna, dvokrilna, drsna ali samonosna. Ne glede na potrebe ali omejitve dvoriščnega prostora, vedite, da se za vsako dvorišče najde prava rešitev. Izkušena tehnična ekipa iz podjetja Elšnik vam bo ob ogledu terena in pogovoru z vami svetovala ter ponudila najprimernejša dvoriščna vrata in pogon

Dvoriščna vrata Treviso so model aluminijastih vrat, kjer se prelivata tradicija in klasičen dizajn.
Guardi Slovenija

Zanesljivi pogoni

Dvoriščna vrata Guardi se opremljajo z najsodobnejšimi pogoni vrhunskih evropskih proizvajalcev, kot so KingGates, Sommer Torantriebe in Belfox Torautomatik. Ti pogoni zagotavljajo varno in udobno uporabo, kar še dodatno povečuje vrednost vaših dvoriščnih vrat. "Za vse pogone smo pooblaščeni serviserji na področju celotne Slovenije, kar zagotavlja, da bodo vaša dvoriščna vrata in avtomatika strokovno vgrajeni, brezhibno delovali in primerno servisirani," razlagajo v družinskem podjetju Elšnik.

Model dvoriščnih vrat Plissee je zasnovan s horizontalnimi aluminijastimi lamelami. Takšna vrata so zlasti primerna za sodobne hiše in za vsakogar, ki si želi več zasebnosti.
Guardi Slovenija


Nadgradnja sistema upravljanja dvoriščnih vrat

V današnjem hitrem tempu življenja iščemo rešitve, ki nam zagotavljajo udobje, varnost in prihranek časa. Avtomatizirana dvoriščna vrata prinašajo vse te prednosti, saj se vam ni treba ustavljati pred vhodom na dvorišče in ročno odpirati vrat, kar je še posebej neprijetno ob slabem vremenu ali ob zelo prometnih cestah in v gosto naseljenih ulicah. Namesto tega se vrata s pomočjo GPS-sistema avtomatskega odpiranja samodejno odprejo že nekaj metrov pred domom in se preprosto zapeljete na dvorišče. "To je udobje, ki je dandanes pri novi ograji in vratih že standard. Mi pa smo ta standard še nadgradili z našo unikatno aplikacijo za pametne telefone," razlaga Matjaž Elšnik.

Avtomatizirana dvoriščna vrata prinašajo številne prednosti za stanovalce.
Guardi Slovenija

Z uporabo sodobnih tehnologij so namreč razvili aplikacijo, ki omogoča uporabnikom, da s pomočjo pametnega telefona upravljajo vrata tudi na daljavo, recimo iz službe, na dopustu ali praktično od kjerkoli na svetu. "Morda se kdo vpraša, zakaj bi nam to koristilo, če nas ni doma. Vendar pomislite: ko ste na dopustu in imate dogovorjeno z bližnjimi, da vam pokosijo travo, zalijejo rože ali nastavijo kanto za smeti, da vam poštar dostavi paket na dvorišče, lahko vse to opravijo tako, da jim odprete vrata na dvorišče z aplikacijo. Tako jim ni treba dajati ključev vašega doma; preprosto odprete vrata z drugega konca sveta in jih za njimi spet zaprete," še pojasni strokovnjak za ograje in dvoriščna vrata iz podjetja Elšnik.
Za več informacij obiščite www.alu-ograje.com ali pokličite na 040 502 999.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.