(FOTO) Arhitekturni navdih: Skandinavska preprostost in estetika v malem

Kvadrati
01.01.2021 03:00
Vam je blizu skandinavski slog? Niste edini. Tudi v angleškem podjetju Koto so zaljubljeni v preprostost in estetiko, značilni za arhitekturo daljnega evropskega severa.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Joe Fletcher

V podjetju Koto izdeluje čudovite modularne hiše in počitniške domove, ki jih odlikujeta skandinavska funkcionalnost in estetika. V oblikovalski navezi z ameriškim start-up podjetjem Abodu je nastala izjemna linija vrtnih hišic in hišic za goste, ki navdušuje s preprostostjo in lesom.

Udobno zatočišče

Modularne hiške podjetja Koto so zaradi lepega videza in strokovne izdelave primerne tudi za povečanje obstoječega bivalnega prostora. Hkrati se takoj spremenijo v udobno zatočišče, kamor se lahko umaknemo, ko postane naše življenje eno samo hitenje in se nam zazdi, da bi se morali malo upočasniti. "Verjamemo, da dobro zasnovana poslopja spreminjajo okolje na bolje. Z ustvarjanjem preprostih, prilagodljivih in funkcionalnih domov ljudem pomagamo, da upočasnijo svoje življenje," je pojasnila Zoe Little iz podjetja Koto.

Joe Fletcher

Energetska učinkovitost in toplina ambienta

Arhitekti, ki so oblikovali hišice, so imeli v mislih predvsem dostopnost in energetsko učinkovitost, zato se te ljubke stavbe odlično obnesejo v naravnem okolju. Odlikujeta jih minimalistična estetika in premišljena izbira materialov, ki omogočajo ureditev toplega notranjega ambienta. Hiše je mogoče do določene mere prilagoditi željam kupcev. Veliko stvari lahko izberejo sami, od znamke gospodinjskih aparatov do zunanjih talnih oblog in ureditve okolice. Na voljo je tudi po meri izdelan komplet pohištva.

Joe Fletcher


Joe Fletcher


Joe Fletcher


Joe Fletcher


Tudi kruh je lahko inovativno živilo. 
Igor Napast

Že razmišljate, ali bi se kaj podobnega podalo v naše okolje? Dejstvo je, da tako gromozanskih hiš, kot jih imamo ponekod, na stare dni zagotovo ne bomo več potrebovali.

Joe Fletcher
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta