(FOTO) Kako bo breskov odtenek zaznamoval leto 2024

J. M.
29.12.2023 05:00

V svetu, ki se nenehno spreminja, obstaja element, ki ostaja večen v svoji moči in vplivu - barva. Pri Pantone so za barvo leta 2024 izbrali žametni breskov odtenek Peach Fuzz.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotelj v barvi Peach Fuzz in stranska mizica Botti izstopata v tej elegantni sobi.
Covet House

Barva leta ne določa le modnih in dekorativnih trendov, temveč odraža tudi kolektivno razpoloženje in težnjo družbe. Letošnji izbor družbe Pantone, barva Peach Fuzz, ni izjema. Pravzaprav je odtenek breskovega žameta več kot le barva; je odraz naše želje po negovanju, toplini in povezanosti.

Umetniško delo prikazuje neposreden pogled polarnega lisjaka, ki je neomajen in očarljiv, na toplem in vabljivem ozadju v barvi breskve.
Print Press Print

Zgodba barve

Leatrice Eiseman, izvršna direktorica družbe Pantone, poudarja, da žametni breskov odtenek povezuje mladostno z brezčasnim. Barva leta prinaša občutek prijaznosti in nežnosti ter izžareva skrb zase in za druge ter spodbuja k sodelovanju. Je topel in prijeten odtenek, ki poudarja našo željo po druženju ali po uživanju v trenutku tišine in občutku zavetja. Privlačen breskov odtenek, ki se na barvni lestvici uvršča med rožnato in oranžno, pričara vzdušje miru ter nam ponuja prostor za bivanje, občutenje in zdravljenje.

Tekstil v breskovi barvi
Wild Linens

V notranjem oblikovanju

Odtenek 13-1023 Peach Fuzz ustvarja prijeten ambient. Na steni, v domačem dekorju ali kot poudarek v vzorcu, vnaša v prostore pomirjujočo prisotnost. Breskov ton je poetičen in romantičen, z vintage vibracijami. Deluje kot nežen, a odločen objem, ki prostor napolnjuje s toplino in svežo mehkobo. Uporabite ga lahko na elegantnem naslanjaču, ki postane središčna točka sobe, ali na steni. Tudi okrasne blazine s to barvo bodo lepo popestrile ambient. Breskov odtenek prinaša občutek lahkotnosti, hkrati ustvarja domačnost in udobje.

Nežen odtenek med rožnato in oranžno barvo vnese v vsak ambient občutek tople zabave in brezčasne prefinjenosti.
Koket

V kombinaciji z materiali, kot sta les in kovina, breskov odtenek vnaša v prostor sodobnost, ne da bi pri tem izgubil svojo klasično eleganco. Zanimivo je, kako se breskov odtenek dopolnjuje z drugimi barvami v prostoru – poda se v prostor z nežno sivimi toni, tudi v ambientu z rjavimi ter peščenimi odtenki pride do veljave. Poda se v prostor z živahnejšimi barvnimi poudarki na tekstilu ali preprogi, kar ustvarja dinamičen, a skladno uravnotežen ambient.

Edinstveno otroško igrišče v barvi leta.      
Circu

Veselje in optimizem

Barva Peach Fuzz je izbrana z mislijo na čustven vpliv, ki ga ima na stanovalce – spodbuja občutke miru, veselja in optimizma. Breskov odtenek ni le barvna izbira, ampak način izražanja želje po ustvarjanju prostora, ki je hkrati pomirjujoč in vabljiv, prostor, kjer se prepletajo estetika, udobje in čustvena dobrobit.

Tapeta je ročno natisnjena s tradicionalno japonsko tehniko Suminagashi, kar pomeni "plavajoče črnilo".
Nat Maks
Sodobna interpretacija glamurja s stilsko poudarjenim pohištvom.
Müller Möbelfabrikation Gmbh & Co.
Posteljnina in stena z razstavljenimi slikami, ki jih krasijo mehki odtenki v hrastovih okvirjih za harmoničen ambient
Poster Store
Crystal Juliet, ki je del kolekcije naravnega kamna za kultno blagovno znamko Antolini, interpretira to barvo z močjo naravnega kremena.
Antolini
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta