(FOTO) Opremljanje stanovanja: Slog za drzne in samosvoje

Jasna Marin Jasna Marin
24.05.2021 04:00
Ste po duši uporniški in samosvoji? Potem vam je morda blizu industrijski slog. Ta prebuja željo po eksperimentiranju, presega tradicionalne oblike in se veseli konkretnega raziskovanja.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dfs Furniture

Industrijski dizajn je zgodba o združevanju kakor jeklo trdnih načel, ki pa jih moderna in svobodna duša dojema kot navdihujoč umik od klasike. Beton, opeka in kamen so temeljna gradiva tega čvrstega dizajna, ki ga običajno dopolnjujeta masivni les in kovina.

Shutterstock

Veliki prostori

Velikopotezna in na videz težka svetila, razne zavarjene cevi, na katerih slonijo police, kovinski stoli in karakterno težji kosi pohištva zahtevajo veliko prostora in visoki strop – navsezadnje so tudi industrijske hale, iz katerih so arhitekti in oblikovalci povzeli industrijski slog, vselej ponujale prostornost in globok odmev, če so škarje ali kladivo padli na tla.

Shutterstock

Tudi za v kuhinjo

Kuhinja, ki jo boste zasnovali v industrijskem slogu, lahko ima vidne cevi, nič ne bo motilo, če bo s stropa in še kje štrlel električni kabel. Vidni lahko ostanejo prezračevalni jaški ali cevi ter ventili, stikala pa naj bodo robustna. A pazite, da se ne boste v domači kuhinji počutili kot za tekočim trakom v tovarni. Monolitne oblike in grobe, neobdelane površine, ki so značilne za industrijsko estetiko, dopolnite s toplimi in zamolklimi barvami, v prostor obvezno dodajte les. K pogosto uporabljenemu nerjavnemu jeklu vdahnite nekaj mehkobe s tekstilom, morda tudi ovčjo kožo ali njeno imitacijo.

Fritz Fryer


Lime Lace

Robustna oprema

Si vaš notranji otrok od nekdaj želi poslikati steno z grafiti? Če se bojite, da bi vas ob umetniškem pršenju barv na steno podhoda ali sosednje stavbe gledali postrani, vam znotraj domačih štirih sten nihče ne bo gledal pod prste, če odmislite svoje najbližje.

Velika svetilka na železnem podstavku, jeklena mizica iz zapuščene tovarne in stare steklenice poskrbijo za pravo atmosfero v prostoru.

Shutterstock

Industrijsko zasnovana notranjost ima trdne, nezapletene oblike, oprema je robustna. Najlažje ga uprizorite s težkimi materiali, njihovo težo pa je za prijetnejše bivanje dobro ublažiti z lahkotnejšimi barvnimi kombinacijami – vsaka oblika deluje mehkeje v ženstvenih barvnih tonih.

Furniture Village
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta