(FOTO) Poglejte si 21 domačih pisarn. Katera rešitev je prava za vas?

Jasna Marin Jasna Marin
04.11.2020 04:00

V zadnjih mesecih smo dodobra spoznali prednosti in slabosti dela od doma. Pri tem se je izkazalo, da je od zasnove in opreme domače pisarne odvisno, kako se v njej počutimo, pa tudi, kako učinkoviti smo pri delu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
DVO

Imate domačo pisarno, ki je ločena od drugih prostorov? Če da, ste eden redkih srečnežev, ki se lahko pohvali s tovrstno rešitvijo, kajti v večini domov je pisarniški kotiček del večjega prostora. Pogosto je domača pisarna v delu dnevne sobe, spalnice ali pa se delo na računalniku odvija kar za jedilno mizo. Ker je delo od doma v letošnjem letu postalo tako rekoč že stalna praksa, je dobro poskrbeti za to, da bo pisarniški prostor optimalno zasnovan in prilagojen vam, ki ga uporabljate.

Oak Furnitureland

Kam umestiti mizo?

Za ugodno počutje in dobro koncentracijo pri delu naj bi delovno mizo postavili v prostor tako, da je za hrbtom stena, pogled pa usmerjen v prostor in v smeri vrat, da imamo pregled nad prostorom. Če so vrata za našim hrbtom, to lahko povzroči občutek, da ne obvladujemo prostora in da nas lahko kdo preseneti z vstopom v prostor, kar povzroča nemir in zmanjša koncentracijo pri delu.

DVO


DVO


Argos

Okno in osvetlitev

Če je delovna miza obrnjena proti oknu in je obenem neposredno ob njem, se lahko zgodi, da z mislimi hitro odtavamo proč od dela in nam dogajanje na drugi strani okna postane bolj zanimivo kot to, kar imamo za postoriti.

Oak Furnitureland


Okno od strani je mnogo bolj ugodno, saj na mizo priteka naravna svetloba, ki spodbuja k dejavnosti. Da pa niti ob večerih ali v oblačnem in deževnem vremenu ne bi bilo v prostoru pretemno, je treba v delovnem prostoru poskrbeti za ustrezno osvetlitev mize. Poleg osrednje razsvetljave je bistvena tudi svetloba namizne svetilke, ki naj pada s strani. Nameščena naj bo tako, da nas svetloba ne moti in da nam sence ne zakrivajo pogleda pri pisanju ali dela na računalniku. Za desničarje je najbolje, da je namizna svetilka nameščena na levi, za levičarje pa na desni strani mize.

Camber


Camber


Brunner

Moteči zvoki

Vas moti pogovor družinskih članov, medtem ko vi delate za računalnikom? Morda pa druge moti, ko imate vi v mini pisarniškem prostoru videokonferenco. V takšnem primeru je dobro, če delovno okolje razmejite od preostalega prostora. Kako? S pomočjo zaslona iz filca, ki absorbira zvok.

Wilkhahn

Dober stol in dvižna miza

Večurno sedenje za računalnikom je lahko naporno, poleg tega pa vpliva tudi na naše zdravje. Ergonomski pisarniški stoli pomembno prispevajo k boljšemu počutja v domači pisarni, zato obvezno izberite udoben in hrbtenici prijazen pisarniški stol, ki ni bistven zgolj za lažje delo, temveč tudi boljšo držo.
Vse bolj priljubljene postajajo tudi dvižne pisarniške mize, ki omogočajo, da ob delovni mizi stojite in se tako "odpočijete" od predolgega sedenja.

Wilkhahn


Brunner


Camber


domača pisarna
Ethnicraft


Camber


Camber


DVO


Camber

Barve v prostoru

Za domačo pisarno je dobro izbrati umirjene in naravne barve, da se nam ne utrudijo oči. Bela je najbolj čista, vendar je lahko naporna za oči. Kdor je ljubitelj intenzivnejših barv, naj le-te v prostor vnese z dodatki. Zelene lončnice pa so tiste, ki omogočijo očem, da se ob pogledu nanje spočijejo.

Levis


Brunner


Hülsta


Ethnicraft
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta