Klimatizacija in prezračevanje objektov:ključna elementa energetsko učinkovitih objektov za zdravo in udobno okolje

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
10.06.2024 00:00

V sodobnem svetu, kjer preživimo večino časa v zaprtih prostorih, je kakovost zraka ključnega pomena za zdravje in dobro počutje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

Sistemi za prezračevanje in klimatizacijo igrajo ključno vlogo pri ustvarjanju zdravega in udobnega notranjega okolja. Sistemi LUNOS so med najboljšimi rešitvami na trgu, še posebej v povezavi s klimatskimi napravami.

Povezava klimatskih naprav in prezračevalnih sistemov LUNOS

Povezava klimatskih naprav in prezračevalnih sistemov LUNOS predstavlja celovito rešitev za zagotavljanje optimalne kakovosti zraka v zaprtih prostorih. Poudarek je na energetski učinkovitosti, enostavni namestitvi in visoki kakovosti zraka, kar izpolnjuje vse potrebe sodobnega bivalnega okolja.

Brezžični sistemi LUNOS z radijsko tehnologijo, brez prekinitev, brez WiFi omejitev - za enostavno povezljivost s pametnim domom
Lunos

Delovanje prezračevalnega sistema LUNOS s klimatsko napravo

Integracija

LUNOS sistem združuje prednosti sodobnih prezračevalnih sistemov z naprednimi klimatskimi napravami, kar omogoča učinkovito upravljanje temperature in kakovosti zraka v domu.

Rekuperacija toplote

Ključna komponenta LUNOS sistemov je rekuperacija toplote. Prezračevalni sistem omogoča vračanje do 96% toplote ali ohlajenega zraka nazaj v prostor, kar zmanjšuje potrebo po dodatnem ogrevanju ali hlajenju.

Poletno hlajenje

Sistem LUNOS v kombinaciji z učinkovito klimatsko napravo omogoča učinkovito hlajenje doma in stalno dovajanje svežega zraka, kar preprečuje kopičenje zatohlega zraka in ohranja prijetno bivalno okolje.

Prezračevalni sistemi LUNOS temeljijo na navzkrižnem, reverzibilnem, povratnem in usmerjenem pretoku zraka po celotnem bivalnem območju. Za učinkovito prezračevanje je mogoče decentralizirane ventilatorje LUNOS kombinirati v tri različne prezračevalne sisteme.
Lunos

Prednosti za uporabnike

• Optimalna kakovost zraka: Kombinacija klime in prezračevanja zagotavlja stalno oskrbo s svežim zrakom in odstranjevanje onesnaževalcev, kot so prah, cvetni prah, bakterije, kar je pomembno za osebe z alergijami ali astmo.

• Zdravje in dobro počutje: Stalen dotok svežega zraka in odstranjevanje onesnaževal pozitivno vplivata na zdravje in dobro počutje stanovalcev.

• Energetski prihranki: Sodobni klimatski in prezračevalni sistemi so zasnovani za visoko energetsko učinkovitost. Prezračevalni sistemi z rekuperacijo toplote LUNOS zmanjšujejo potrebo po dodatnem ogrevanju ali hlajenju, kar vodi do nižjih stroškov energije in manjšega okoljskega odtisa.

• Udobje: Tiho delovanje in enostavno upravljanje sistema prispevata k višji kakovosti bivanja.

• Nadzor temperature in vlažnosti: Klimatski sistemi omogočajo natančen nadzor temperature in vlažnosti v domu, kar preprečuje težave, kot so kondenzacija in plesen.

• Tiho delovanje: Sodobni prezračevalni sistemi so zasnovani za tiho delovanje, kar je ključno za udobje v bivalnih prostorih. LUNOS sistemi delujejo skoraj neslišno.

• Enostavna namestitev in vzdrževanje: Decentralizirani prezračevalni sistemi LUNOS so enostavni za vgradnjo in vzdrževanje, kar pomeni manj težav in nižje stroške skozi celotno življenjsko dobo sistema.

• Prilagodljivost in nadzor: Integrirani klimatski in prezračevalni sistemi omogočajo prilagodljivo upravljanje glede na specifične potrebe prostora. Sodobne krmilne enote omogočajo enostavno nastavljanje temperature, vlažnosti in pretoka zraka.

Svetovna inovacija iz LUNOS-a Novi izmenjevalniki toplote LUNOS pbr v modelu LUNOS e²60 z brezžičnim zaslonom. Novi izmenjevalnik toplote LUNOS pbr omogoča več kot 50-odstotno zmanjšanje teže in za več kot 70 % zmanjša porabo energije med celotnim proizvodnim procesom.
Lunos

Izbira kombinacije klime in prezračevalnega sistema LUNOS je pametna odločitev za zagotavljanje zdravega, udobnega in energetsko učinkovitega bivalnega okolja. LUNOS ponuja vrhunsko kakovost zraka, tiho delovanje, enostavno namestitev in vzdrževanje ter prilagodljivost za vse potrebe. Ne odlašajte in izboljšajte kakovost svojega življenja z vrhunskimi sistemi LUNOS.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.