Mariborsko podjetje za inovativni gradbeni sistem prejelo nagrado German Innovation Award 2021

Sanja Verovnik Sanja Verovnik
01.07.2021 02:00
Inovativni gradbeni sistem Pick & Build mariborskega podjetja Lumil omogoča, da je posameznik arhitekt in načrtovalec stavbe ter izvajalec njene gradnje. Nemški svet za konstruiranje je sistem razglasil za najboljšega v kategoriji pametno bivanje.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Lumil

Inovatorji iz podjetja za projektiranje, marketing in organizacijo Lumil so z blagovno znamko Pick & Build dosegli mednarodni uspeh. Za svoj patent sistema za samogradnjo, ki omogoča samonačrtovanje in naročilo zgradbe preko spletnega konfiguratorja, so osvojil laskavo nagrado German Innovation Award 2021. Z izdelkom, ki je, kot pravijo inovatorji iz podjetja, ki že več kot 35 let razvija montažne in modularne gradnje, lahko karkoli, so prepričali multidisciplinarno žirijo, v kateri so bili fiziki, produktni oblikovalci, poznavalci tehnologij in strokovnjaki s področja marketinga in patentov, računalniški strokovnjaki in finančni specialisti, in tako osvojili naslov zmagovalcev za odličnost v poslovanju s potrošniki v kategoriji pametno bivanje – Smart Living.

"Z inovacijo smo omogočili, da je posameznik pri gradnji oziroma sestavi jedra stavbe arhitekt, načrtovalec in izvajalec. Iz udobja svojega naslanjača lahko kjerkoli na svetu kreira jedro želene zgradbe in to naroči na spletu," pravijo inovatorji iz podjetja Lumil. Z leve: Gregor Vreš, Milan Lukić, Mateja Lukić in Tadej Volčanšek
Lumil

Štirje pari rok

Pri razvoju sistema je, kot navajajo v podjetju Lumil, sodelovalo približno 15 ljudi, v glavnem strokovnjakov z različnih področij, prav tako so bile vključene različne starostne skupine in generacije. Gradbeni sistem Pick & Build je razvit do točke, ki uporabniku omogoča, da lahko zgradbo sestavi sam po principu skeletne gradnje in z vstavljanjem izolacijskih polnil. "Gradnja poteka enostavno, kot bi sestavljali pohištvo iz škatel, če se sestavljanja lotijo štirje," razloži ekipa inovatorjev. "Tako delo poteka hitreje, lažje in brez naprezanja. Gradbeni elementi imajo obvladljive dimenzije in majhno težo, kar olajša prevoz in omogoča enostavno ročno ravnanje z elementi. Montaža stavbe je možna brez kakršnega koli strokovnega znanja ali pomoči, s priloženimi orodji in navodili. Zgradbo lahko spreminjate, dograjujete, zmanjšate in razstavite, ne da bi pri tem poškodovali elemente oziroma osnovne gradnike."

Gradbeni elementi imajo obvladljive dimenzije in majhno težo, kar olajša prevoz in omogoča enostavno ročno ravnanje z elementi.
Lumil

Trajnostni materiali

V podjetju Lumil pravijo, da je njihov cilj uporabiti samo materiale, ki jih je mogoče ponovno uporabiti, reciklirati in predelati. "Naš življenjski slog se spreminja. Skozi življenje se premikamo, rastemo, najprej potrebujemo več prostora, potem ga potrebujemo manj, na koncu želimo naš planet zapustiti boljši, kot smo ga imeli. Sistem Pick & Build rešuje vse te potrebe," so prepričani nagrajeni inovatorji.

Elementi sistema Pick & Build so lahki in obvladljivih dimenzij, zato jih je enostavno prevažati in sestavljati.
Lumil
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta