Pametne naprave: Zakaj s telefonom ne bi upravljali še ogrevanja?

Sanja Verovnik Sanja Verovnik
28.09.2019 01:16

Poleg telefoniranja in brskanja po spletu lahko uporabljamo pametne telefone tudi za krmiljenje ogrevalnih naprav v gospodinjstvih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

S pametnim telefonom lahko spremenimo temperaturo v prostoru oziroma po potrebi sistem ogrevanja izklopimo ali vklopimo. Upravljanje na daljavo je še zlasti pomembno za servisno dejavnost. Ob pravem času in s pravo močjo - tako lahko na kratko opišemo delovanje pametnega ogrevalnega sistema.

Vsako leto večje zanimanje

Zanimanje za sistem pametnega ogrevanja se po besedah sogovornikov iz Seltrona pri kupcih vsako leto povečuje. Predvsem pri tistih, ki živijo dinamično življenje in jih zanima, koliko energenta (na ​primer olja, peletov) porabijo oziroma koliko energije so ustvarili s svojimi sončnimi kolektorji. Za upravljanje ogrevanja na daljavo se odloči tudi vse več mladih, ki skrbijo za svoje stare starše ali sorodnike in jim na daljavo pomagajo nastavljati in spremljati delovanje ogrevanja.

Z njegovo pomočjo se zmanjša poraba energije za ogrevanje v prostoru, dodatna odlika regulatorja IR-SUN pa je, da je njegova uporaba preprosta. Že z enim pritiskom na zaslon boste hitro in enostavno dostopali do naprednih funkcij ogrevanja ali preverili, koliko energije ste namenili ogrevanju prostora.
Ekosen

Obvestilo serviserju o napaki

Pri podjetju E2E povedo, da lahko toplotne črpalke Daikin s pametnim telefonom od kjerkoli upravljamo z brezplačno aplikacijo. "Možna je regulacija temperature prostora in sanitarne vode," pojasnijo. V primeru okvare sta o napaki preko pametnega telefona obveščena tako monter kot serviser. Napovedujejo, da bo Dakinove naprave, torej toplotne črpalke in klimatske naprave, v prihodnje možno upravljati z eno aplikacijo in za več objektov hkrati: "Serviserji bodo lahko nastavitve opravljali kar na daljavo, medtem ko bo možno preko interneta naročiti tudi diagnostiko v primeru napake."

S pametnim telefonom je mogoče regulirati kadarkoli in kjerkoli tudi delovanje plinskega kondenzacijskega kotla.
Daikin/E2E

Pri IR-ogrevanju do 25 odstotkov prihranka

Pametno je mogoče upravljati tudi IR-ogrevanje. Pri podjetju Ekosen so na tem področju dosegli izjemen napredek. Po dveh letih razvoja so zasnovali IR-SUN-regulator, ki je edinstven na svetu. “Zaščitili smo ga kot blagovno znamko,” pravi Aleš Babič, direktor podjetja Ekosen.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta