Spremenite domačo pisarno v navdihujočo delovno oazo

J. M.
07.09.2022 05:00

Delo od doma je za nekatere postala stalnica. Prav zato je opremljanje domače pisarne dobra naložba za vrsto let. Kako si ustvariti delovno okolje, ki ustreza vaši osebnosti in pozitivno vpliva na vaše počutje?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

Prostor, v katerem se dobro počutite, pripomore k boljši motivaciji in večji produktivnosti. Tudi ustrezno opremljena domača pisarna vas bo spodbudila, da iz sebe potegnete kar največ. Morda najbolj pomembno je, da domačo pisarno umestite tja, kjer boste imeli mir. Delo namreč zahteva zasebnost ali vsaj delček te. Poleg mize in stola potrebujete še nekaj stvari, da bo delo od doma dobro teklo. Prostor - samostojen ali urejen v sklopu drugega -, naj bo svetel, zračen, predvsem pa urejen in samo vaš. Skratka, takšen, kjer boste lahko pustili delovne predmete tudi takrat, ko bo čas za kosilo, za učenje z otroki ali vas bodo od dela odtegnila gospodinjska opravila v stanovanju.

Quick-Step

Naj spregovori vaša osebnost

Prava umetnost je ustvariti delovni prostor, ki spodbuja občutek ravnovesja in dobrega počutja. To lahko dosežete z uporabo naravnih materialov in prijetnih barvnih odtenkov, ki delujejo harmonično, ter z ustrezno svetlobo in rastlinami.

V domači pisarni je pomembno, da prostor odraža tudi vašo osebnost. Vam slika ali fotografija s posebnega dogodka daje spodbudo za večjo produktivnost? Imate radi knjige ali v prostem času izdelujete umetnine iz keramike? Obdajte se s predmeti, ki vas osrečujejo in spodbudno vplivajo na vas. Ožje ​​police na steni ne zavzamejo veliko prostora, nanje boste zlahka umestili nekaj dragocenih drobnarij. Tako boste tudi v najbolj stresnih trenutkih imeli razlog za nasmeh in si stvari oz. delo postavili v pravo perspektivo. Delo postane užitek, če se počutite varno v svojem kokonu.

Shutterstock

Zen na tleh

Svojo osebnost lahko izrazite tudi tako, da izberete ustrezna tla. Se boste odločili za vinil ali laminat, morda parket? Prva dve talni oblogi sta primerni, če boste imeli tudi obiske poslovnih partnerjev, ki bodo vstopili v vaš delovni prostor s čevlji. Takšna tla niso samo lepa na pogled, ampak so tudi odporna na praske in prijazna za vzdrževanje.

Quick-Step

Parket vam bo najbrž najljubši, če ste sami svoj šef in nimate poslovnih obiskov na domu. Lesena talna obloga vas bo morda ob koncu delovnega dneva tudi zvabila k temu, da se popolnoma sprostite in domačo pisarno uporabite kot studio za jogo ali prostor za meditacijo. V tem primeru se vsekakor splača izbrati tla, ki s pristnim videzom in toplino pisarno spremenijo v oazo dobrega počutja.

Shutterstock


Quick-Step
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta