Domačo pisarno si uredite tako, da si med delom lahko privoščite tudi počitek

Kvadrati
03.03.2021 04:00
Od zasnove in opreme domače pisarne je odvisno, kako se boste v njej počutili, pa tudi, kako učinkoviti boste pri delu. Seveda pa je v zadnjem času postalo zaželeno, da je domača pisarna še kaj več kot le prostor za delo.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Brunner
Žakelj

Če boste v tem prostoru sestankovali in sprejemali stranke, je dobro, če imate v domači pisarni še kaj več kot le mizo, poličnik in stole. Za resno delo od doma bo najbolje, da si omislite ločen namenski prostor. Tako boste vedeli, da dejansko "odhajate" v službo, pa čeprav le na drugo stran vrat na koncu hodnika. Idealen je prostor blizu vhodnih vrat in z obilo dnevne svetlobe, ki je pomembna tako za storilnost kot dobro počutje.

Brunner

Za pogovor in kavico

Ko pridejo na obisk poslovni partnerji ali stranke, je zaželeno, da se pri vas v pisarni počutijo udobno. Pa tudi vi med delom in tudi po njem morda potrebujete počitek za posedanje, poležavanje ali da v miru spijete kavo in prelistate časopise. V ta namen pride prav sedežna garnitura, v manjšem prostoru pa vsaj počivalnik ali zofa.

Če nekdo med počivanjem poležava, je zanj primerna sedežna s širšo ležalno površino. Modeli z naslonskimi blazinami, ki jih lahko odmaknete, zagotavljajo večjo površino za počivanje, pojasnijo v podjetju Žakelj, kot rešitev pa omenijo odprte zaključke, ki so širši. Druga možnost so počivalniki ali zofe, ki imajo vgrajene mehanizme za sproščanje. Za manjši prostor priporočajo zofe z ožjim naslonom za roko ali pa celo brez tega in hrbtišča, ki delujejo ožja. Dobra izbira so modeli na nogah, ki pustijo prostor odprt. Prav tako se v manjšem prostoru priporočajo svetlejši barvni odtenki. Ker je sedežna garnitura namenjena počitku in sprostitvi, ne nazadnje lahko na njej posedi tudi gost ali poslovni partner, ki vas obišče v domači pisarni, je pomembno, da se na njej dobro počutite in da vam je kar najbolj udobno. K vsemu temu pa pripomorejo vzglavniki, naslonjala za roke, opora za noge in dodatni mehanizmi.

Žakelj

Obvezen preizkus

Ljudje se med seboj razlikujemo in imamo tudi glede udobnega sedenja in počivanja različne potrebe in navade. Zato, ko izbirate sedežno garnituro, zofo ali počivalnik, si za nakup vzemite čas, da modele preizkusite in izberete tistega, ki vam najbolj ustreza. Tako vam bo lahko garnitura vsak dan v veselje in užitek med počitkom, ki ga potrebujete.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta