V Celju na ogled svetovni dosežki v industriji

Dušan Waldhütter Dušan Waldhütter
08.04.2019 01:33

Celjsko sejmišče bo od 9. do 12. aprila gostilo najpomembnejše proizvajalce oziroma nosilce ključnih blagovnih znamk na področju orodjarstva, strojegradnje, varjenja in rezanja, materialov in komponent ter naprednih tehnologij.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Celjski Sejem

Na Mednarodnem industrijskem sejmu bodo predstavljene številne svetovne novosti, ki jih zaradi velike vrednosti ni mogoče videti v živo nikjer drugje. Pozornosti pa bodo vredni tudi gostujoči predavatelji, strokovnjaki iz sveta industrije. Osrednji govorec letošnjega sejma bo denimo Tomas Ibler, strokovnjak na področju avtomatizacije in robotike iz japonskega robotskega velikana Fanuc. Na otvoritvi bo predaval o prihodnosti avtomatizacije z roboti in kaj nam ta prinaša. Na vprašanja, kot je, ali lahko človeško delo v celoti nadomestimo in ali je to zaželeno, bodo odgovore iskali v torek, 9. aprila, ko bo na sejmišču tekla beseda o preteklosti, sedanjosti in prihodnosti industrijskih robotov, o trendih in sodelovanju robotov s človekom, umetno inteligenco in internetom 4.0 v povezavi z roboti, o premičnih in robotskih centrih brez varnostne ograje ter o intuitivnem programiranju.

Državno tekmovanje varilcev

Skupaj s strokovnimi partnerji bodo na Celjskem sejmu poskrbeli tudi za aktualno strokovno dogajanje. Na Dnevu varilne tehnike 10. aprila bodo pripravili predavanja priznanih strokovnjakov pa tudi okroglo mizo. Tema dneva bodo specialne industrijske aplikacije. Praktično ni izdelka, ki ni kako varjen oziroma spajan. Kaj vse in kako se vari, kakšne so pri tem težave ter kakšna oprema in avtomatizacija se pri tem uporabljata, bo prikazano v letošnjem sklopu predavanj, ki bo razdeljen na tri dele: Materiali in varivost, Postopki varjenja, avtomatizacija in robotizacija ter Specialne industrijske aplikacije. V sklopu dneva varilne tehnike bo potekalo tudi tradicionalno državno tekmovanje varilcev, na katerem se bodo imeli možnost izkazati najboljši.

Sejem pomeni vsem, ki delujejo v industrijskih panogah, odlično priložnost za najhitrejše in najcenejše pridobivanje kupcev iz jugovzhodne Evrope.
Celjski Sejem

Prihodnost so roboti

Prihodnost industrije in družbe bo močno povezana z roboti, in to ne le v industriji. Roboti nam bodo bližje na več področjih in v duhu tega bo revija IRT3000 na sejmu predstavila 60 centimetrov visokega programabilnega humanoidnega robota Blue NAO Evolution, ki ga je donirala Fakulteti za strojništvo Univerze v Mariboru. Študentje ga uporabljajo za pridobivanje veščin upravljanja servisnih oziroma humanoidnih robotov.

Da je to pomemben regionalni sejem, pričata podatka, da je med razstavljavci nad 60 odstotkov tujih podjetij iz več kot dvajsetih držav, med obiskovalci pa jih čez 15 odstotkov prihaja iz več kot desetih tujih držav.
Celjski Sejem/Boris Klavžar

Obeta se bogato sejemsko dogajanje

Sejem v Celju je redka priložnost, da se seznanite z najnovejšimi trendi na številnih industrijskih področjih. Letos boste imeli možnost spoznati novosti v programski opremi CAD, IoT in PLM, robotsko CMT-varjenje, najnovejši upogibni stroj, nove stroje za orbitalno varjenje, nov postopek varjenja TIPTIG pa tudi največje varilne klešče na svetu. Mednarodni industrijski sejem je v tem pogledu največji in najpomembnejši sejem teh dejavnosti v CEE-regiji, zato bodo v Celju prisotni vsi, ki na tem področju v Evropi in tudi širše kaj pomenijo ter želijo skleniti nove posle za svoje izdelke in storitve. Več informacij o sejmu, predstavljenih novostih in spremljajočem programu poiščite na www.ce-sejem.si. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta