(AVDIO) Grema na kafe z Miranom Šadlom: Nekdaj policisti priljubljeni, danes nam je ugled padel

Miha Dajčman Miha Dajčman
01.07.2020 01:00

Miran Šadl je predstavnik za odnose z javnostmi Policijske uprave Maribor. Mi bomo poskrbeli za varnost, nogometaši Maribora pa naj bodo prvaki, pravi zvesti navijač vijoličastih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"V karieri sem zamenjal kar nekaj mest in vesel sem, da sem se vrnil v Maribor," pravi Miran Šadl.
Sašo Bizjak

Kot predstavnik za odnose z javnostmi Policijske uprave Maribor Miran Šadl delovni dan začne s prebiranjem časopisov in medijskih objav. Na dan odpovedi v vrhu slovenske policije smo se dobili v Plaza Cafeju, ker je blizu njegovega delovnega mesta. Pil je pravi čaj z mlekom in tako hitro ovrgel stereotip iz ameriških filmov, kjer policisti v nedogled pijejo kavo. "Že pred nekaj časa sem se odločil, da ne bom več pil kave, včasih jo spijem zaradi družbe, raje pa dan začnem s čajem," je razložil.
Čez dan pa ste na voljo medijem, komunicirate z javnostjo in s sodelavci.
"Praviloma se najprej posvetim podrobnemu pregledu vseh dogodkov, vsemu, kar je bilo na številki 113 zabeleženo kot interventni dogodki. Ocenim, kaj je izstopajoče in kaj je tisto, kjer bi bil interes javnosti tako velik, da je treba o tem poročati. Pripravim kronologijo oziroma obvestilo medijem in to pošljem v pisni obliki. Eno od področij, ki jih pokrivam, je tudi delo s študenti oziroma raziskovalna dejavnost v policiji. Vseskozi pa dajemo izjave, odgovarjamo medijem, organiziramo tiskovne konference in intervjuje z mojimi kolegi."
Prisluhnite pogovoru na povezavi TUKAJ.
{soundcloud}https://soundcloud.com/vecerpodkast/grema-na-kafe-miran-sadl{/soundcloud}
Ob izrednih dogodkih za vas ni počitka, na voljo ste 24 ur na dan.
"Praviloma sem na voljo 24 ur na dan, temu primeren je moj delovni čas. Delovnik uradno šteje osem ur, imam pa odrejeno tudi pripravljenost na domu. Nekateri to zmotno razumejo, da doma opravim še eno službo. Na voljo sem delodajalcu. Ob izrednih dogodkih javnost vseskozi obveščamo. V Mariboru se to pogosto dogaja ob večjih dogodkih, recimo nogometnih tekmah, pred leti so bili tukaj tudi protesti. Takrat ustanovimo operativni štab, ki vodi varovanje."

Miran Šadl
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta