Balet pod zvezdami odpadel. Na mariborskem Glavnem trgu ga bodo izvedli v soboto zvečer

Nina Ambrož Nina Ambrož
06.09.2024 20:19

Zaradi grozečih oblakov in dežnih kapelj, ki so močile oder, so mariborski baletniki predstavo Romeo in Julija na prostem prestaviti na jutrišnji večer.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Slabo vreme je bilo močnejše. Kljub temu da se je na mariborskem Glavnem trgu zbrala množica ljubiteljev umetnosti, so zaradi grozečih oblakov in dežnih kapelj, ki so močile oder, četudi niso bile intenzivne, organizatorji morali odpovedati baletni spektakel pod zvezdami Romeo in Julija v koreografiji Valentine Turcu na glasbo Sergeja Prokofjeva.

Sprva so začetek prestavili za 15 minut, vendar se v tem času nebo ni razjasnilo. Baletni ansambel SNG Maribor, koreografinja Turcu, vodja baleta Edward Clug in direktor gledališča Danilo Rošker so stopili na oder, pozdravili občinstvo in se opravičili. Tveganje je bilo preveliko. Mokra tla so spolzka in za plesalce so lahko usodna. Nevarnost, da se kdo poškoduje, zlasti med zahtevnejšimi skoki in vrtenjem na špicih, je v takšnih razmerah precejšnja. Romeo in Julija pa je tehnično zahtevna baletna predstava.

Zbrane so povabili, naj si brezplačno predstavo, v kateri glavni vlogi plešeta Catarina de Meneses in Ionut Dinita, ogledajo jutri, v soboto ob 20. uri, in zaželeli, naj pridejo v še večjem številu. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta