Bernard Majhenič dobil novo službo, seli se iz Maribora

Konec je ugibanj, kaj bo po novem delal nekdanji dolgoletni direktor Marproma

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bernard Majhenič ima 25 let izkušenj v sektorju transporta in logistike.
Bernard Majhenič ima 25 let izkušenj v sektorju transporta in logistike.
Andrej Petelinšek

Nekdanji direktor Marproma Bernard Majhenič je novi prvi mož Aerodroma Portorož. Včeraj ga je imenovala skupščina delničarjev družbe, potem ko so z dosedanjim direktorjem Robertom Kranjcem, ki je družbo vodil 14 let, dosegli sporazumni dogovor o prekinitvi sodelovanja. Majhenič je Marprom, podjetje za mestni potniški promet in tudi upravljavca žičnic in smučišč na Mariborskem Pohorju, vodil zadnjih devet let, letos spomladi pa mu nadzorni svet ni več podaljšal mandata. Poklicali smo ga po telefonu, a nam je povedal, da je za komentar imenovanja še prezgodaj.

Večinski lastnik Aerodroma Portorož je leta 2019 prek svoje družbe Hoteli Palace Portorož postal srbski poslovnež Miodrag Kostić. Glavna naloga novega direktorja Majheniča s 25 leti izkušenj v sektorju transporta in logistike bosta nadaljnji razvoj Aerodroma Portorož v smeri energijske učinkovitosti in vzpostavljanje novih letalskih povezav, da se Portorož in Slovensko primorje strateško pozicionirata kot privlačna turistična destinacija, so sporočili iz družbe Aerodrom Portorož.

Letališče Portorož, ki obratuje od 27. septembra 1962, je tretje mednarodno letališče v Republiki Sloveniji. Nahaja se 700 metrov pred slovensko-hrvaško državno mejo, od Portoroža je oddaljeno pet kilometrov, 15 kilometrov od hrvaškega Umaga in 20 kilometrov od italijanskega Trsta. Osnovna dejavnost Aerodroma Portorož obsega upravljanje letališča z zagotavljanjem pristankov in vzletov letal, uporabo infrastrukture in potniškega terminala, izvajanje zemeljske oskrbe letal, potnikov in prtljage ter komercialne dejavnosti. Leta 2019 so prepeljali 28.881 gostov in zabeležili 17.333 letalskih operacij. Letališče ima 1200 metrov dolgo in 30 metrov široko vzletno-pristajalno stezo, na letališki ploščadi pa je po informacijah z uradne spletne strani deset samostojnih parkirnih mest in 40 parkirnih mest za splošno letalstvo.

Iz izkaza poslovnega izida za leto 2021, objavljenega na spletnih straneh Ajpesa, je mogoče razbrati, da je čista izguba Aerodroma Portorož za zadnje obračunsko obdobje znašala 82.160 evrov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta