Bogomir Dolenc z novim dobrodelnim projektom, triatloni za obolele otroke

ŠTR
16.04.2022 04:00

V spomin na Anžeta Žvegliča in v podporo obolelim otrokom začeli z dobrodelnim projektom Okrog Slovenije - Anžetovi triatloni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Plavanje so začeli s skupinskim skokom v bazen.
ŠD E.m.i.

Športnik Bogomir Dolenc s Športnim društvom E.M.I. nadaljuje z dobrodelnimi športnimi dogodki, s katerimi se zbira denar za otroke, obolele za rakom in drugimi težkimi neozdravljivimi boleznimi. Potem ko je v letu 2019 izvedel projekt 42 maratonov v 42 dneh, je njegov letošnji projekt Okrog Slovenije 2022 - Anžetovi triatloni, v spomin na Anžeta Žveglerja iz Selnice ob Dravi, ki je imel prav tako veliko željo po športu in ki je bitko s težko boleznijo izgubil leta 2019. Serijo dogodkov, s katerimi bodo potovali po Sloveniji, so začeli z množičnim sodelovanjem otrok v Rušah.

Start teka
ŠD E.m.i.

S skupnim skokom v bazen so začeli prvi del. Poleg športnika Dolenca je plavalo več kot 50 otrok z Osnovne šole Janka Glazerja Ruše in Osnovne šole Selnica ob Dravi. Športnik je preplaval dolžino 3,8 kilometra in k zadnji dolžini plavanja povabil vse otroke. Nadaljevali so s kolesarjenjem, s skupnim krogom z dijakinjami, dijaki in ravnateljem Gimnazije in srednje šole za kemijo in farmacijo Ruše, nato je sledilo nabiranje kilometrov po cesti. Ob 13. uri je bilo na vrsti srečanje z učenci Osnovne šole Selnica ob Dravi, kjer so pripravili sprejem in kratek pozdrav športnika. Med njimi so ga pozdravili tudi sošolci Anžeta.

Popoldan, po kolesarjenju, se je Dolenc z otroki in drugimi udeleženci, rekreativnimi tekači, podal na 600 metrov dolgo krožno progo, kjer je vsak pretekel poljubno število krogov do 20. ure. Na prizorišču sta bila ves čas glasbeni in kulturni program učencev ruške osnovne šole ter sladkanje s palačinkami. Vsa zbrana sredstva z dogodka bodo šla za pomoč obolelim otrokom.

Sprejem pri OŠ Selnica ob Dravi
ŠD E.m.i.

Prihodnjič se lahko pridružite tudi ostali zainteresirani, in to znova v Rušah, 23. aprila v okviru športnega dogodka Pomladni dan športa. Prispevek 20 evrov vključuje še športni šal, 12 evrov gre za donacijo. Prednaročila na info@sk-emi.si. Donacije zbirajo tudi na računu Rdečega križa Slovenije, Območno združenje Slovenska Bistrica, SI56 0443 0000 0433 025 (Nova KBM, d.d.), namen: Anžetovi triatloni, sklic: 2022-1218. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta