Botanični vrt Univerze v Mariboru: Brezplačno na ogled arheološkega parka

(štr)
28.08.2021 04:00
Vse do 31. oktobra bodo ob četrtkih in petkih potekala brezplačna vodenja po arheološkem parku v Pivoli, ki je del Botaničnega vrta.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Razstava Kako so živeli predstavlja življenje Keltov Foto: Botanični vrt Univerze v Mariboru
Botanični vrt Univerze v Mariboru

Minuli četrtek premierno, od takrat pa vsak četrtek in petek, so za obiskovalce na voljo brezplačna vodenja po arheološkem parku v Botaničnem vrtu Univerze Maribor v Pivoli. Spoznali boste lahko dediščino Keltov, ki so bivali na našem ozemlju. Vodenja bodo ob četrtkih popoldne in ob petkih dopoldne. Vodenje zajema obisk gomilnega grobišča, paleo vrta in razstave Kako so živeli..., ki opisuje zgodovinska obdobja od prazgodovine do novega veka.

Zasaditev sekvoj je bila izhodišče za nastanek botaničnega vrta. Foto: Igor Napast
Igor Napast

Brezplačna vodenja bodo ob četrtkih ob 16. uri in ob petkih ob 10. uri vse do 31. oktobra. Ob drugih dneh je brezplačno vodenje možno le po dogovoru. Za zasebna vodenja se dogovorite z vodnico Jano na telefonski številki 031/715 904.

Hoče - notranja - Pivola - umetniška dela - Mateo Kos Foto: Janez Klenovsek
Janez Klenovsek

Ob obisku ne spreglejte drugih razstav, zbirk in ponudbe v Botaničnem vrtu Univerze v Mariboru v Pivoli - do 20. septembra tam gostuje razstava o družini Ipavec, ki jo je za svečano Ipavčevo leto pripravil Zgodovinski arhiv Celje. Pred mnogimi leti so v Pivoli zasadili sadike orjaških sekvoj. Nasad je bil povod za nastanek Botaničnega vrta Univerze v Mariboru. Podrobnosti o razstavi najdete na spletni strani Zgodovinskega arhiva Celje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta