Cepljenje proti gripi še poteka

Barbara Bradač
03.12.2020 17:00
Cepivo je še vedno na voljo, naročanje je možno, termini so v decembru.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Za cepljenje svojih pacientov v prvi vrsti skrbijo izbrani osebni zdravniki, v ambulantah NIJZ cepijo le okoli 15 odstotkov oseb. 
Andrej Petelinšek

Iz mariborske enote Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) sporočajo, da še vedno izvajajo cepljenje proti gripi, saj so v Slovenijo prispeli dodatni odmerki cepiva. Pojasnjujejo, da je letos bolj kot kadar koli prej pomembno, da se zaščiti čim več ljudi, še posebno to velja za skupine, pri katerih lahko gripa poteka težje ali z zapleti. Na cepljenje se je treba predhodno naročiti po telefonu, in sicer od ponedeljka do četrtka med 12. in 14. uro na telefonski številki 02 45 00 145, ali po elektronski pošti nboemaribor@nijz.si.

Pri mariborski enoti NIJZ dodajajo, da predvidoma naročajo še za december, saj prihaja do nekaterih odpovedi terminov. "Če bo povpraševanje večje, se bomo potrudili in odprli tudi kak sobotni termin v decembru, da se cepljenje izvede še pred koncem leta," je pojasnila Sanja Vuzem iz mariborske enote NIJZ. ​Pozivajo pa vse, ki so že naročeni, naj se cepljenja udeležijo, saj imajo za njih zagotovljene odmerke. Če ste cepljenje opravili kje drugje, pa vas prosijo, da jim to sporočite, da lahko odmerke sprostijo za druge ljudi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta