Dravska vila ima Kapitana Mirka

Gregor Grosman Gregor Grosman
07.06.2019 18:04

V majhni kavarni na mariborski ladjici bo novi najemnik ponujal ribe, meso na žaru in slaščice.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gregor Grosman

Če je še lani Dravska vila imela kapitanko Pio Senčar, je letos za krmilom, dobesedno in v pomenu najemnika, ponovno moški. Ob strani mariborske turistične ladjice je že nameščena tabla, na kateri k vožnji po Dravi od Studenške brvi do dvoetažnega mostu vabi Kapitan Mirko. Ladjico, ki je v lasti družine Krajnc, je namreč za šest mesecev vzel v najem Miroslav Krnjič. Pri delu mu bo pomagala žena Irena, plovilo pa bo upravljal Nejc Saboti, ki je za to tudi ustrezno usposobljen. Kapitan mora imeti namreč opravljen strokovni izpit za pridobitev naziva mornar - motorist, pomagati pa mu mora še eden, ki ima vsaj izpit za voditelja čolna. Ko pristaja s pomočjo motorjev, ladje namreč ne more privezati sam.

Miroslav Krnjič je za šest mesecev najel Dravsko vilo.
Gregor Grosman

Pozimi na Pohorju, poleti v dolini

Krnjič zase pravi, da je eden najstarejših gostincev v Mariboru, da je v gostinstvu že več kot 20 let. Nekoč je imel ob Dravi v lasti Bistro C, na starem sejmišču v Hali C, ki je bila na mestu, kjer je danes Maribox. "To je bila prva ribja restavracija v Mariboru z odprtim ognjem. Tam smo začeli. Pozneje sem imel kakšnih 13 let slaščičarno Kakadu, ki je bila na mestu, kjer je danes Piranha," se spominja gostinec. Trenutno ima gostilno Škrat Bolfenk na Pohorju, odločitev za ureditev plavajočega gostinskega lokala pa utemeljuje s tem, da je poleti na Pohorju žal premalo dela. "Sedaj sem našel kombinacijo, da sem tukaj šest mesecev, zgoraj pa tri. Jaz bom kuhal, žena pa stregla."

Gregor Grosman

Vsega po malem

Na zgornji palubi je postavil nov točilni pult in uredil kuhinjo. Uradno otvoritev Dravske vile pod novo taktirko napoveduje za petek, 14. junija, pravočasno za Festival Lent. "V naši mali restavraciji, mali kavarni, bi radi imeli ribe, meso na žaru, slaščice. Vsega po malem. Imamo osem miz, do konca septembra bomo delali z isto ponudbo. To je obvladljivo, niti si ne želimo imeti velike mase ljudi." Mize bo postavil tudi ob obali. Sicer pa sogovornik izpostavlja, da bo njihov jedilnik nekaj posebnega, "s škampi in ribjimi jedmi. Morda cenovno nekoliko višji razred kot drugje, zato pa bo nekaj posebnega". Razmišlja tudi o paketu vožnje in večerje, da bi ljudje lahko v obojem uživali.
Že sedaj je praksa, da na Dravsko vilo goste vozi turistični vlakec, redno pa na njej ob različnih priložnostih proslavljajo tudi zaključene družbe, štirideset, tudi petdeset ljudi. Za obdobje Festivala Lent pa močno upa, da ne bo deževalo. Ladjica po Dravi vozi po ustaljenem urniku, od petka do nedelje, sicer pa lahko izpluje tudi, kakor hitro se nabere skupina 15 ljudi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta