(FOTO) Ftrgana zabava do jutra v UŠC-ju, še pred tem pa lomljenje rolk in ftrgani triki na Štuku

M.D.
10.11.2019 18:00

Največji dogodek Kluba mariborskih študentov uspel, za Gala zbrali 1000 evrov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Skejterji so si za izvedene trike razdelili 1500 evrov.
Andrej Petelinšek

"Ftrgatev je razprodana!" so dan pred dogodkom na družbenih omrežjih objavljali člani Kluba mariborskih študentov. Napovedovali so dogodek z zvrhano mero adrenalina in zabave z dobro glasbo. In res je bilo tako.
Za uvod v ftrgan petek so se drugič v štirih letih v dvorani kultnega Štuka srečali skejterji in ljubitelji tega urbanega športa. Prišlo je tudi nekaj tistih, ki jih je le zanimalo, kaj je to skejt contest in kaj vse lahko skejter naredi z eno rahlo ukrivljeno desko na štirih kolesih. Rolkarji so si za uspešno izvedene trike razdelili 1500 evrov. Publiko je najbolj prepričal Izraelec Dorhiem Abuhasira. V Maribor, slovensko prestolnico rolkarstva, kjer je tudi sedež Rolkarske zveze Slovenije, ki je Društvu KMŠ pomagala organizirati dogodek, so prišla še nekatera druga znana rolkarska imena, med njimi Adam Keys iz Velike Britanije, Simon Merlin iz Francije, Victor Jawneh in Gerard Balanza iz Španije. Med skejtersko bolje poznanimi imeni pa sta svoj repertoar domači publiki ob številnih mladih ter nadobudnih rolkarjih predstavila Chris Khan, aktualni slovenski državni prvak, in Mitja Težak. "Tekmovalci, tudi tisti manj znani, so nas prepričali in dokazali, da je urbani šport v Mariboru še kako živ," je dejala Anja Sovič iz Društva KMŠ. Po športnem delu dogodka se je na Štuku zgodil še After SK8 party, za zabavo so skrbeli DJ Polner in OYGN.

Andrej Petelinsek
Andrej Petelinsek
Andrej Petelinsek
Ftrgatev 2019. 
Žan Murn
Mi2 na Ftrgatvi 2019.
Tomaž Strmčnik
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta