(FOTO in VIDEO) Magnifico Maribor popeljal v božjo mater, lentalo se je do jutra

Jon Knez Jon Knez
25.06.2022 13:02
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Da se je začel Festival Lent, je simbolično nakazala tudi včerajšnja popoldanska ploha, ki je nato hitro ponehala in vse je bilo nared za večerno lentanje. Mesto je bilo polno, v lokalih na Glavnem trgu in v Poštni ulici prostih miz skoraj ni bilo, prav tako so profitirali lokali okoli Trga Leona Štuklja. Magnifico je na Glavni oder privabil okoli dva tisoč zabave željnih duš. Tudi sam je bil vesel, da je ponovno v Mariboru. "V Maribor se vedno odpravljamo s posebnim žarom. Ne vem, kaj si obetamo, ampak tukaj je ena fina energija, ki jo vsi čutimo," je za Večer povedal pred koncertom. Po prvih nekaj pesmih pa hudomušno, v svojem slogu rekel: "Ne veste, kako lepo je po dveh letih spet biti slaven. Ljudje se znova fotografirajo z mano."

Z bolj poskočnimi pesmimi je na noge spravil tudi sedečo publiko, za totalen žur pa poskrbel pri zadnji pesmi Evo me narode. "Gremo v božjo mater!" je k plesu pozval publiko, ki je na prizorišču v bližini točilnega pulta ostala še dolgo po koncertu.

Za Minorite se je iskala karta viška

Na prepolnem letnem avditoriju v Minoritih so s projektom Wir sind das Volk odmevali Laibach. S koncertom so zaradi ljudi, ki so prišli (pre)pozno, nekateri so na razprodanem prizorišču tudi ostali brez svojih sedišč, pričeli s polurno zamudo.

Maribor Festival Lent, Laibach, Minoriti oder - Avtor Igor Napast (foto: Igor Napast)
Igor Napast

Ni šlo za enega tistih koncertov, pri katerem poslušaš nekaj pesmi, potem pa greš na še drugo prizorišče, temveč takega, ko se moraš na vsebino fokusirati.

Na Jurčkovem-Večerovem odru je bilo rockersko vzdušje. Po zasedbi Open Marka Vezoviška so zaigrali še Društvo mrtvih pesnikov.

Maribor Festival Lent, Večerov oder - Avtor Igor Napast (foto: Igor Napast)
Igor Napast

Po dveh letih so se znova vrnili lentovski afterji v Minoritih, za katere letos skrbi Lacha. Na razprodanem afterju je najprej nastopala, kasneje še jamala ekipa Wudisban, na čelu z Emkejem. Tudi po koncu afterja, ob 2. uri zjutraj, se lentanje ni končalo, trajalo je do jutra.

Četudi festivalskega dogajanja ni več na toliko na Lentu, se je v mesto znova vrnila lentovska atmosfera - tisti občutek, ko srečaš ljudi, ki jih že dolgo nisi, se pogovarjaš z naključnimi mimoidočimi in za trenutek pozabiš na vse skrbi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta