(FOTO in VIDEO) Mariborski dogodek, ki bi bil uspešnica v velemestih: Domači talenti zbrani v Vetrinjskem dvoru

Miha Dajčman Miha Dajčman
31.07.2020 18:00

Glasbenikov na jam sessionu v Vetrinjskem dvoru na Lacha Festivalu kulture ni zmanjkalo. Maja Keuc se je po kratkem nastopu na oder vrnila še dvakrat in uživala v družbi mladih talentov

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Maja Keuc se ni ustavila le pri načrtovanem nastopu na Lachi Festivalu kulture. Na oder se je vrnila tudi med jam sessionom. 
Domen Ulbl

Zadnji, tretji dan prve Lache Festivala kulture, pogovorno-glasbenega dogodka, je potrdil ugotovitve, da Maribor premore ogromno kakovostnih mladih glasbenikov in da jim obiskovalci radi prisluhnejo. Več kot 50 instrumentalistov in pevcev se je v treh julijskih četrtkovih večerih menjalo na odru med jam sessioni, v različnih izvedbah in sproščenem vzdušju so pod mogočnim orehom v dobro obiskanem Vetrinjskem dvoru dokazovali svoj talent in znanje. Pred improviziranim glasbenim nastopom so izbrani domači glasbeniki sodelovali v kratkih pogovorih o stanju na sceni, ki jih je vodil Tine Maher, uvod v jammanje pa je bil kratek nastop glasbenikov, ki si utirajo pot na slovensko sceno ali pa so že del nje.

Dvorišče Vetrinjskega dvora je bilo polno (priporočilom NIJZ-ja primerno), nekateri so ostali pred vrati. 
Domen Ulbl
Tine Maher, Vid Turica in Maja Keuc. Vetrinjski dvor, Lacha festival kulture.
Domen Ulbl

Vetrinjski dvor premajhen za vse navdušence

Sklepni večer Lache je že z napovedjo koncerta Maje Keuc - Amaye obetal in pritegnil pozornost mariborske publike. Predstavniki mlajše generacije so prizorišče zasedli pol ure pred začetkom dogodka. V drugem in tretjem večeru Lache Festivala kulture je bil Vetrinjski dvor premajhen za vse, ki so želeli uživati v odlični glasbi. "Škoda, da ne morejo sem tudi tisti pred vrati, ki nas opazujejo na daleč," je dejala Keučeva. In nadaljevala: "Hvala Lachi za mega dogodek. Takih stvari v Mariboru manjka. Čestitke vsem, ki to spodbujate."

Domen Ulbl
Maja Keuc. Vetrinjski dvor, Lacha festival kulture
Domen Ulbl.
Jam session Vetrinjski dvor, Lacha festival kulture
Domen Ulbl

Cilj kakovostni in lokalni glasbeniki

Vodilo organizatorke dogodka Lane Bauman je bilo na enem mestu zbrati "kvalitetne in lokalne glasbenike". "Talentov imamo toliko, da se tega sploh ne zavedamo, in na jam sessionih smo jih nekaj lahko spoznali. Te moramo podpirati tudi v prihodnje," je ugotavljala 25-letnica, nekdanja plesalka. Vetrinjski dvor, ki je bil v preteklosti že znan po dobrih jam sessionih, je upravičil svoj sloves. Baumanova po uspešno izpeljanem projektu, v katerem je imela močno pomoč prijateljev, lokalnih glasbenikov, producentov Narodnega doma ter Tineta Maherja in Šit Dizajn Digital Arta, že razmišlja o novih projektih, namenjenih Mariborčankam in Mariborčanom, ki, po odzivih sodeč, komaj čakajo prireditve, podobne Lachi Festivalu kulture.

Jam session Vetrinjski dvor, Lacha festival kulture
Domen Ulbl
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta