(FOTO) Kako s(m)o selili kultno mariborsko čajnico v drugi kultni lokal - nekdanjo Dželozo

Nina Ambrož Nina Ambrož
26.02.2022 19:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinsek

Ko je danes odbilo točno opoldne, je bila zadnja minuta za naročilo zadnjih čajev in drugih pijač. Bil je zadnji dan delovanja legendarne čajnice Čajek na Slovenski ulici v središču Maribora v rokah Julije Šram Arsovski. Prišli so mnogi, ki so čajnico dojemali več kot običajni lokal - od umetnikov, pisateljev, univerzitetnih profesorjev ... do bančnih uslužbencev. Bilo je nabito polno in nabito s čustvi, spomini. Zadnja pijača v slovo je bila na račun hiše, zastonj.

Andrej Petelinsek
Andrej Petelinsek
Andrej Petelinsek

Nato se je začela akcija - simbolična selitev. Gostje s(m)o pobrali vsak svojo skodelico in čajnik in se odpravili v smer proti Mestnemu parku mimo Prve gimnazije do nekdanje Dželoze, drugega nekoč kultnega lokala v Mariboru. 

Andrej Petelinsek
Andrej Petelinsek
Andrej Petelinsek

Julija Šram Arsovski je bila v Čajeku, ki je bil dlje časa na prodaj, najemnica. Čajnica na Slovenski ulici ima zdaj novega lastnika, Julija Šram Arsovski pa nov lokal na Ulici Heroja Tomšiča, ki ga prav tako najema. V obnovljeni Dželozi, ki se bo imenovala Čajnica pri parku, bo ponujala vsaj 80 vrst čajev. Seveda tudi kavo, druge napitke in slaščice. Uradna otvoritev Čajnice pri parku bo v torek, 1. marca. Miren lokal bo prostor, "kjer se bo pozabilo na tegobe," pravi Julija Šram Arsovski, "kjer se bodo gostje sprostili, si privoščili klepet in se dobro počutili". Tudi kakšen plesni ali glasbeni večer se bo morda odvrtel. 

Andrej Petelinsek
Andrej Petelinsek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta