(FOTO) Ljubezen med Siddharto in Mariborom ostaja izjemna: Tokrat nas je koncert popeljal iz teme na svetlo

(mst)
28.06.2021 12:48
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Frontman skupine Siddharta Tomi Meglič je bil poetično razpoložen. Foto: Sašo BIZJAK
Sašo Bizjak

Od temnega k svetlemu bo šel rokerski maraton v vroči nedeljski noči na Večerovem odru na trgu Rotovž, tako je frontman skupine Siddharta Tomi Meglič takoj na začetku nastavil kompas za vse fene najmočnejšega slovenskega rock'n'roll brenda ta hip, še vedno. Ljubezen med Siddharto in Mariborom ostaja izjemna, tudi korona je ni načela, zato težav z razprodajo kart za nedeljski koncert na Festivalu Lent ni bilo. Debeli dve uri in pol, do polnoči je igrala akustična Siddharta, še vedno v vrhunski formi.

Sašo Bizjak
Sašo Bizjak

Poetično razpoložen Meglič - z za koga nepričakovano dolgimi monologi kot napovedmi pesmi, tudi kakšno mini politično intervencijo - je s skupino publiko skozi niz počasnejših, mirnejših pesmi počasi peljal do udarnejšega, bolj energičnega drugega polčasa. Ta je naposled vse dvignil na noge, ko je Siddharta občinstvo povabila na Piknik, kmalu nato pa še Na sonce, najbolj goreče pa pognal v prve vrste, pred oder.

Sašo Bizjak
Sašo Bizjak

Koncertna set-lista je bila odlična, zanimiva, tudi s sicer redkeje odigranimi, manj eksploatiranimi pesmimi za sladokusce, ki niso ravno med njihovimi najbolj popularnimi hiti, denimo Le Mavrica s solovložkom Janija Haceta in finalno Orion Lady.

Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta