(FOTO) Nova ponudba na Koroški cesti v Mariboru: Odprli kavarno Rektor in trgovino Lokalka

Miha Dajčman Miha Dajčman
24.12.2021 02:00

Mladi podjetniki popestrili ponudbo na Koroški cesti: v nekdanji restavraciji Bella Italia je zaživela kavarna Rektor, v Centralni postaji pa trgovinica z lokalnimi pridelki in izdelki Lokalka

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

V Lokalki ponujejo tudi darilne pakete. 

Sašo Bizjak

Pred dnevi je Koroška cesta v Mariboru postala bogatejša za novo trgovino z lokalnimi izdelki ter kavarno. Lokala vodijo mladi podjetniki, prve reakcije gostov pa veliko obetajo. V prostorih nekdanje Centralne postaje na Koroški cesti 5 zdaj deluje trgovina Lokalka. Kjer je bila še pred časom restavracija Bella Italia, pa je od sredine decembra kavarna Rektor.

Lokalka: podprite tukajšnje podjetnike

Na javnem razpisu za prostor Mestne občine Maribor sta bila uspešna podjetnika Špela Lukas in Uroš Požgan, ki sta se v preteklosti proslavila z uspešno blagovno znamko Pokica podjetja Kokica. Njuno podjetniško zgodbo so lahko ljudje spoznali v televizijskem šovu Štartaj Slovenija. V prostorih nekdanje Centralne postaje, ki jo krasi lepo in izstopajoče pročelje, sta dva meseca in pol urejala trgovino z lokalnimi izdelki. "Naša vizija je združevati lokalne prehrambne ponudnike, imamo pa tudi druge produkte. Svojo podjetniško pot sva začela s Pokico in veva, kako je, ko prideš na police trgovca. Zdaj bi rada tudi drugim podjetnikom ponudila možnost, da so še bolj dostopni," pojasni Špela Lukas.

Kavarno Rektor krasita masivna točilni pult in pohištvo. 

Igor Napast

V Lokalki imajo v teh dneh pestro ponudbo prazničnih daril, prav zaradi decembrskih navad potrošnikov je ekipa trgovinico odprla še v tem letu. "Mariborčankam in Mariborčanom bi radi ponudili možnost, da za praznike in tudi sicer bližnjim podarijo nekaj lokalnega, s tem pa podprejo tudi tukajšnje podjetnike," poudari Špela Lukas, ki o Lokalki govori kot o nadaljevanju poslovne zgodbe podjetja Kokica. Ob začetku epidemije koronavirusa so se povezali s podjetjema Pohorske dobrote in Rok's nut butter in ustavili Kooperativo 103.

Lokalka

Sašo Bizjak

Rektor: v načrtih kabaret in vinoteka

Kdor se je minule dni sprehodil po Koroški cesti, je zagotovo opazil mize pred nekdanjo restavracijo Bella Italia. Kavarno v hiši iz 18. stoletja je pred tedni od podjetja We Graz najel mladi gostinec Nik Kolar, ki ima s prostori smele načrte. V preteklosti je Kolar delal v gradbeništvu, z gostinstvom že ima izkušnje, v središču mesta pa bi rad popestril ponudbo.

Kavarna Rektor

Igor Napast

Kavarno Rektor na Koroški 1 krasita masivna točilni pult in pohištvo, del lokala je tudi velika terasa za stavbo. "Ko in če bo možnost, bomo lokal razširili in v drugih prostorih delali še kabaret ter vinoteko, v zgodnjih nadstropjih pa bi radi naredili butični hotel z nekaj sobami. Ne bi radi delali na veliko, radi bi gostom predstavili Maribor takšen, kot je," pripoveduje Kolar, ki je še pred časom želel posegati v ureditev lokala, nato pa se je odločil za drugačno pot. "Stari zidovi in ta prostor so mi hitro prirasli k srcu. To sprva ni bil moj stil, imel sem druge želje. V nekaj tednih pa sem spoznal, da moramo lokal in prostore v središču mesta graditi z ljudmi, ki hodijo sem, in z mestom," je pojasnil 23-letni Kolar.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta