(FOTO) Ogenj miru je ugasnil, festival OFEM 2023 je končan

Igor Selan Igor Selan
29.07.2023 23:04

Da bo tako uspešen dogodek težko ponoviti, je mariborskim organizatorjem na zaključni slovesnosti na Trgu svobode polaskal predsednik Evropskih olimpijskih komitejev Spiros Kapralos

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na zaključni prireditvi festivala OFEM na Trgu svobode se je zbralo 2419 reprezentantov iz 48 držav
Andrej Petelinsek

"Tako uspešen dogodek bo težko ponoviti. Vse je delovalo dobro, vzdušje je bilo odlično, vsi športniki in športnice so zadovoljni," je organizatorjem Olimpijskega festivala evropske mladine (OFEM) in Mariboru v celoti na zaključni slovesnosti festivala polaskal predsednik Evropskih olimpijskih komitejev Spiros Kapralos.

2419 reprezentantov iz 48 držav se je nocoj še zadnjič zbralo na Trgu svobode, kjer so organizatorji pripravili sprejem za mlade športnike in njihove ekipe, ki so se minuli teden pomerili v 11 športnih panogah na 13 različnih prizoriščih v Mariboru in okolici. "V preteklih šestih dneh so bili rekordi Festivala podrti več kot 20-krat, vaši nastopi pa so bili v živo predvajani z več kot milijon ogledi, kar je veliko več kot na kateri koli prejšnji izvedbi OFEM-a. V bazenu, na stezi in na drugih prizoriščih po mestu ste nas navduševali s svojimi odličnimi nastopi. Prihodnost evropskega športa je svetla," je med drugim še povedal Kapralos.

Predsednik Evropskih olimpijskih komitejev Spiros Kapralos s skopsko županjo Danelo Arsovsko, desno direktorica OFEM Nataša Ritonija
Andrej Petelinsek

Zbrane športnike in obiskovalce je nagovoril tudi župan Saša Arsenovič: "Maribor je prav zaradi OFEM-a postal del velike olimpijske družine in s tem potrdil sloves Slovenije pri organizaciji velikih dogodkov. Po številu sodelujočih je festival primerljiv z zimsko olimpijado v Pekingu, kar dokazuje, da Maribor zna in zmore organizirati velike športne dogodke. V rekordnem času smo vzpostavili potrebno infrastrukturo, ki bo po koncu festivala na voljo vsem. Doseženi so vsi cilji, ki smo si jih zastavili, in sicer pridobitev znanja, trenutni gospodarski učinki in seveda bodoči multiplikativni učinki."

Ambasador OFEM Filip Flisar
Andrej Petelinsek

Še zadnjič se je danes torej zavrtela himna OFEM-a, ki jo je zapel ambasador Kori, Slovenska vojska pa je s spustom slovenske zastave tudi uradno naznanila zaključek. Sledila je parada zastav, nato pa dvig zastave Severne Makedonije, ki bo gostila prihodnjo izvedbo festivala.

Na pravkar minuli so sicer bili najuspešnejši sosedje Italijani, slovenski fantje in punce so si priborili devet medalj.

Mariborski podžupan samo Peter Medved, predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Franjo Bobinac in predsednik Evropskih olimpijskih komitejev Spiros Kapralos
Andrej Petelinsek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta