Srebro za mariborskega atleta

Zmago Gomzi
26.07.2023 21:35

Žan Ogrinc je na Ofemu v domačem mestu v teku na 800 metrov zaostal le za tekmecem iz Francije

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na prvih dveh mestih se v primerjevi z lanskim festivalom na Slovaškem nič ni spremenilo.
Andrej Petelinsek

Obetavni mariborski atlet, član AK Poljane, Žan Ogrinc, je na Ofemu v teku na 800 metrov, v katerem je moči merilo 23 tekačev, potrdil vlogo enega od favoritov. V ponedeljkovih kvalifikacijah je na domačem stadionu v svoji kvalifikacijski skupini zmagal s časom 1:52,69, kar je bil peti najboljši rezultat - prvega je s časom 1:50,65 dosegel Francoz Janis Vanlanduty, hitrejši od Žana pa so bili še Italijan Mattia De Rocchi (1:51,59), Španec Ryan Barcala Aparecida (1:52,58) in Portugalec Dinis Nuno Alberto Cordeiro (1:52,67). Nocoj je bil še malce hitrejši (1:52,38) in bistveno boljši, saj je osvojil drugo mesto in tretjo slovensko kolajno na prvenstvu. Zmagal je Vanlanduty (1:52,11), ki je Ogrinca premagal že lani na Ofemu v Banski Bystrici na Slovaškem, bron je osvojil De Rochi (1:53:10).

"Tek je bil taktičen, začel sem dokaj hitro, a sem tudi varčeval z močmi za finiš. V zadnjih sto metrih je francoski tekač pospešil, sledil sem mu in ga skušal ujeti, a je bil premočan. Dal sem vse od sebe in zelo sem zadovoljen s srebrno kolajno. Hvala navijačem, ki so me bučno spodbujali od starta do cilja," je po finalnem teku, ki ga je na tribuni med množico gledalcev spremljala tudi predsednica države Nataša Pirc Musar, povedal Žan Ogrinc.

Mladi Mariborčan, ki ga trenira nekdanji odlični tekač na 400 metrov Sebastijan Jagarinec, je s srebrom nadgradil izjemno uspešno sezono, v kateri je kot za šalo izboljševal osebne rekorde ali postavljal državne rekorde med mlajšimi mladinci v teku na 400, 600, 800, 1000 in 1500 metrov. Še posebno odmeven je bil njegov rekord na 800 metrov za mlajše mladince z rezultatom 1:49,04, ki ga je dosegel na članskem državnem prvenstvu v Velenju, s katerim se na evropskih lestvicah uvršča zelo visoko. Za nastop na Ofemu je izpolnil norme na 400, 800 in 1500 metrov, a se je odločil le za nastop v svoji paradni disciplini. In se odločil prav. "Zelo sem zadovoljen z Žanovim tekom, dokazal je, da sodi v evropski vrh v svoji starostni kategoriji. Francoz je trenutno močnejši, a ima Žan še veliko rezerve, verjamem, da nas bo v prihodnje razveseljeval z novimi vrhunskimi rezultati," je dejal Jagarinec.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta