(FOTO) V Poreč se je odpravila prva izmena otrok: Pripravljeni so na vse

Barbara Gavez Volčjak Barbara Gavez Volčjak
25.06.2020 11:27

Medtem ko je mariborski Rdeči križ odpovedal vsa letovanja otrok v Punatu, se je v Poreč odpravila prva izmena otrok v organizaciji Zveze prijateljev mladine Maribor. Za morebitno zdravstveno oskrbo bodo skrbeli zdravniki prostovoljci.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V deževnem jutru se je proti Poreču odpeljalo 140 otrok s spremljevalci in vzgojitelji.
Sašo Bizjak

Proti morju se je podala prva izmena otrok, ki bodo del počitnic preživeli na letovanju v organizaciji Zveze prijateljev mladine Maribor v Vzgojno-izobraževalnem in rekreacijskem centru (VIRC) Poreč. V nekoliko manjši izmeni od običajnih je 140 otrok, odpeljali so se s šestimi avtobusi, saj sta lahko v vsakem avtobusu le dve skupini otrok z vzgojitelji in spremljevalci, med njima pa mora biti nekaj vrst sedežev praznih.

Rekviziti za na plažo na letovanju ne smejo manjkati.
Sašo Bizjak

Lastni protokoli in navodila NIJZ

"Že v preteklosti smo se držali nekaterih protokolov, recimo da skupine ne hodijo iz sobe v sobo, na plaži se otroci držijo svoje skupine in se ne mešajo med seboj," je povedala pedagoška vodja izmene Jelena Mandić.

Sašo Bizjak
Vetrnice, morske zvezde, balončki ... v kateri skupini sem?
Sašo Bizjak

Da bodo otroci ostali zdravi

Če so v mariborskem Rdečem križu odpovedali vsa počitniška letovanja otrok v Punatu, saj v primeru okužbe z novim koronavirusom ne bi mogli zagotoviti ustrezne zdravniške oskrbe, bodo v Poreču za morebitno zdravstveno oskrbo skrbeli zdravniki prostovoljci. Za primer morebitne okužbe so se dobro pripravili, je poudaril Tadej Jalšovec, specializant pediatrije in zdravnik prostovoljec, ki bo skupaj z dvema medicinskima sestrama skrbel, da bodo otroci v prvi izmeni ostali zdravi.

Sašo Bizjak
Sašo Bizjak

Nov režim odhodov in prihodov

"Če bi se kak otrok okužil, morajo starši priti po njega, pa tudi člani njegove skupine in druge skupine, nastanjene v istem traktu, bi se morali vrniti domov," je pojasnila Jelena Mandić. Marina Škrubej, vodja referata za letovanja pri ZPM Maribor, pa je razložila, da so letos poleg zmanjšanja skupin razmeram prilagodili tudi režim odhodov na letovanje: "Samo današnja izmena je krenila na pot ob 8. uri, v naslednjih se bodo otroci ob 8. uri odpeljali iz Poreča in prišli v Maribor okoli 13. ure, ob 15. uri pa se bodo odpeljali otroci naslednje izmene. Med 8. uro zjutraj in 19. uro zvečer bo tako VIRC prazen in ga bodo lahko temeljito počistili in razkužili."

Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta