Mariborski Rdeči križ letos v Punatu odpoveduje vsa poletna počitniška letovanja otrok

Barbara Bradač Barbara Bradač
18.06.2020 15:00

V primeru okužbe z novim koronavirusom ne bi mogli zagotoviti ustrezne zdravniške oskrbe, pravijo pri Rdečem križu Maribor. Letos se bo prvič v 65. letih zgodilo, da v Mladinskem počitniškem domu Frankopan Punat med poletnimi počitnicami ne bo tako veselega vrveža otrok

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Janez Klenovšek

Načrtovanih pet izmen počitniškega letovanja za otroke julija in avgusta v Mladinsko počitniškem domu Frankopan Punat Rdeči križ Maribor letos ne izpeljal. Takšno odločitev so sprejeli, tako Metod Dolinšek, sekretar mariborskega Rdečega križa, ker ne bi mogli zagotoviti ustrezne zdravniške oskrbe v primeru okužbe z novim koronavirusom na letovanju. "Če bi prišlo do kakšne okužbe z novim koronavirusom, bi to pomenilo 14 dni karantene na lokaciji, torej bi morali ostati otroci zaprti v sobah, nihče ne bi mogel in smel priti po njih in ne do njih, onemogočeni bi bili vsi fizični stiki tudi s starši. Tako smo na osnovi informacij, priporočil in odločitev partnerjev v letovanju in stroke, torej strokovnjakov NIJZ v Slovenija, strokovnjakov HZJZ na Hrvaškem in Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor, ki letos tudi ne podpira letovanj v tujini, sprejeli odločitev, da kot organizator ne moremo prevzeti tveganj, ki lahko letos nastanejo pri letovanju v tujini," pojasnjuje Dolinšek za Večer.

Janez Klenovšek
Janez Klenovšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta