(FOTO) V Wake Parku Dooplek vsako sezono več obiskovalcev. Dober ambient, topla voda, mir in dosti rib, pravijo

Tijana Belca
06.08.2021 19:30
Dupleški športnorekreacijski center za deskanje in smučanje na vodi že peto leto privablja obiskovalce od blizu in daleč.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Wakepark Dooplek najdete 15 minut od Maribora v smeri proti Spodnjemu Dupleku. Foto: Andrej PETELINŠEK
Andrej Petelinšek

Letos, ko dupleški športnorekreacijski center za deskanje in smučanje na vodi Wake park Dooplek beleži peto leto obstoja, vodja parka Nik Kojc ugotavlja, da je obisk z vsako sezono večji. ''Vsako leto beležimo postopno rast, s čimer smo zelo zadovoljni," je dejal Kojc. Po lanskem letu se ponovno zvišuje tudi število turistov, "pri nas se ustavijo tudi, ko so v tranzitu in potujejo na Hrvaško", razlaga Kojc.

Ob torkih Ženski dan

V Wake parku stremijo k temu, da bi vsako leto kupili nov objekt za park oziroma razširili ponudbo. Letošnja novost je pridobitev v gostinskem delu parka, saj zraven športnorekreacijske ponudbe deluje tudi Lake bar. "Trudimo se biti inovativni tudi na področju gostinstva, zato smo začeli delati hišne pijače in ledene čaje z okusi ter domače sokove," je dejal Kojc. Ponujajo tudi možnost supanja, na voljo sta aquapark in motorik park, še vedno pa je najbolj priljubljeno deskanje na vodi. To pripisujejo temu, da je "na svetu le 385 'full size' parkov oziroma lokacij, kot je Wake park Dooplek", še poudari Kojc.

Andrej Petelinšek

Torki so v dupleškem športnorekreacijskem centru posvečeni predvsem ženskam. Vsak torek je tako poimenovan Ženski dan, ko so vstopnice za ženske za 50 odstotkov cenejše kot sicer. Vse več žensk beležijo v zadnjih dveh letih. "V bistvu je tako v vseh wake parkih v Evropi; imajo določen dan, ko je za ženske za 50 odstotkov cenejša vstopnica, saj moških je že tako ali tako veliko. S tem pokažemo, da je to tudi ženski šport," je povedal Nejc Jurgec iz Wake parka.

Andrej Petelinšek

​Kot da si na morju

Obiskovalci so s ponudbo zadovoljni, kar se opazi tudi po tem, da so nekateri tam že redni gosti. ''Wake park Dooplek obiskujem že tretjo sezono. Prejšnji dve leti sem hodila sem premalokrat, saj sem iz Ljubljane, letos pa sem si zadala, da bom prišla na vsakih deset dni, ker je to moj šport in hobi, ter da bom ohranjala kondicijo, saj je vsakič znova težje začeti. Vzdušje je super, ljudje so prijazni, res se dobro počutiš, skoraj tako, kot da si na morju,'' je med našim obiskom povedala Carmen Kralj.

Na območju parka se lahko odločite tudi za druge športne aktivnosti, kot so motorični park, aqua park in supanje. Foto: Andrej PETELINŠEK
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

​Boštjan Lopert iz Malečnika je povedal, da je park letos obiskal prvič, zdaj pa je že na približno desetem obisku: ''Super je, sploh zdaj, ko je bilo tako vroče. Predstavlja prijetno ohladitev, poleg tega pa ni daleč od Maribora.'' Rene Blinec iz Dupleka pa je dodal: ''Večkrat sem prišel že sem, svetovno je. Hvala bogu, da ta šport raste v Sloveniji. Upamo, da se wake park odpre še v Kidričevem in še kje drugje, ker je res preprost šport za vse. Tukaj sem wake šport sprobal prvič, kjer sem obiskoval tudi tečaj za začetnike. Zdaj pa sem že dovolj daleč, da izvajam akrobacije."

Ne pridejo pa vsi, da deskajo ali supajo. Hugo Godec se tam kopa z družino: ''Vračamo se, ker je topla voda.'' Čuvaj ribiške družine Maribor Peter Ferlec pa pravi: ''Dober ambient, topla voda, mir in dosti rib.''

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta