(FOTO) Vrtec Ivana Glinška Maribor: Noben otrok ni premajhen za učenje o pomembnih temah

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
07.12.2023 11:48

V mariborskem vrtcu uvajajo nove metode učenja o medijski pismenosti za otroke, stare od štiri do šest let.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Vrtcu Ivana Glinška pravijo, da s tovrstnimi projekti otroke spodbujajo k razvoju lastnega načina razmišljanja in izražanja.
Arhiv Vrtca Ivana Glinška

V času, ko se svet okoli nas hitro spreminja zaradi novih tehnologij, je pomembno, da jih našim najmlajšim pomagamo razumeti in biti del teh sprememb, so prepričani v mariborskem Vrtcu Ivana Glinška. Zato so v sodelovanju s podjetjem Press Clipping pripravili projekt Barvne misli: informacije na sliki, s katerim uvajajo nove metode učenja o medijski pismenosti za otroke, stare od štiri do šest let.

Arhiv Vrtca Ivana Glinška
Arhiv Vrtca Ivana Glinška

Projekt združuje elemente igre in ustvarjalnosti, s poudarkom na razumevanju delovanja medijskega sveta. Otroci se skozi risanje in druge ustvarjalne dejavnosti učijo o pomembnosti informacij in njihovem vplivu na družbo. Ta pristop ne samo spodbuja kritično razmišljanje in ustvarjalnost, temveč tudi gradi mostove med različnimi generacijami in okolji, sporočajo iz vrtca. "Zavedamo se, da ni noben otrok premajhen za učenje o pomembnih temah, kot so mediji in tehnologija. Zato smo se odločili, da te koncepte predstavimo na njim razumljiv in privlačen način. Otrokom smo pokazali, kako se širijo informacije, in jih spodbudili k ustvarjalnosti," je povedala Ester Mlaj, ravnateljica Vrtca Ivana Glinška.

Arhiv Vrtca Ivana Glinška
vrtec Ivana Glinška, press cliping, projekt Barvne misli: informacije na sliki, medijska pismenost, otroci
Arhiv Vrtca Ivana Glinška

Tatjana Novak, direktorica Press Clippinga, pa meni, da s tem pristopom otroci ne samo pridobivajo znanje, ampak tudi razvijajo empatijo in razumevanje različnih perspektiv, kar je ključno za razvoj odprtih in raznolikih družb.

Vključevanje medijske pismenosti v izobraževalne programe ni le korak k oblikovanju bolj ozaveščene prihodnje generacije, temveč tudi temelj za razvoj inovativnih rešitev in idej, ki bodo oblikovale naš jutri. "Ta pristop tako odpira vrata za novo generacijo kritičnih mislecev in inovatorjev, pripravljenih soočiti se s kompleksnostjo in izzivi sodobnega sveta," so prepričani organizatorji projekta.

vrtec Ivana Glinška, press cliping, projekt Barvne misli: informacije na sliki, medijska pismenost, otroci
Arhiv Vrtca Ivana Glinška
Arhiv Vrtca Ivana Glinška
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta